web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Simpozionul internațional omagial „Mari personalități din Transcarpatia, Ucraina”, la Ocna Slatina

Iulia Modiga 25 noiembrie 2016 1

 

Un simpozion internațional omagial, derulat sub genericul „Mari personalități din Transcarpatia, Ucraina”, va reuni 50 de persoane din Transcarpatia și alte zone ale Ucrainei și 30 de participanți din România. Evenimentul are loc de vineri până duminică.

Sursă imagine: adevarul.ro

Sursă imagine: adevarul.ro

În cadrul simpozionului desfășurat de Muzeul de Istorie și Etnografie al Românilor din Transcarpatia, Ucraina, în incinta Complexului Diana de la Ocna Slatina va fi organizată expoziția permanentă „Personalități ale culturii românești din Transcarpatia” și va fi lansată cartea „Personalități marcante ale culturii românesti din Transcarpatia”, informează Euromedia.

Pentru prima dată s-a făcut o cercetare și o identificare a personalităților care au existat în comunitățile românești din Transcarpatia- Apșa de Jos, Podișor, Valea Malului, Peștera, Topcino, Strâmtura, Boutu Mic, Boutu Mare, Cărbunești, Slatina, Ocna Slatina, Biserica Albă, Apșa de Mijloc, Dobric, Plăiut, Peri, Bedeu, Teceu, suntem la început de drum, credem că trebuie să continuăm proiectul,să scoatem la suprafață românii si rolul lor în istoria neamului. Important este că noi am inceput să ne cunoaștem, cei din dreapta și stânga Tisei, să ne cunoaștem oamenii, rolul lor în istoria Maramureșului, în istoria României. Cel mai important este să ne cunoaștem personalitățile din comunitățile noastre, care pe parcursul anilor au stat ca și  <<îngerii păzitori>> la păstrarea limbii, tradițiilor, obiceiurilor, la tot ce este legat de neam”, spune Ion M. Botoș, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie al Românilor din Transcarpatia.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

 1. Marghita dea Cetatea Hotin 26 noiembrie 2016 at 19:53 - Reply

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

Leave A Response »