web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Națională a României, sărbătorită în comunitățile istorice românești

Iulia Modiga 29 noiembrie 2016 1

 

Ziua Națională a României va fi marcată de Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Țării și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru românii de pretutindeni atât în diapora, cât și în comunitățile istorice românești din afara granițelor țării.

spectacol-extraordinar-Ziua Națională a României

În vecinătatea României, la Ismail, pe 3 și 4 decembrie, lectori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați vor ține cursuri pentru 40 de profesori care predau în limba română în Sudul Basarabiei (Regiunea Odesa – Ucraina). După încheierea cursurilor va avea loc un concert susținut de ansamblul „Dor Basarabean” din Erdek-Burnu, anunță organizatorii.

Ziua de 1 decembrie va fi sărbătorită și în Valea Timocului, printr-un concert de muzică populară românească susținut de artiști locali. Evenimentul va avea loc pe 3 decembrie, la Lacul Borului. În perioada 5 – 11 decembrie, tot în Serbia, la Mălainița se vor derula 12 ateliere de sculptură în lemn de stejar destinate copiilor și adulților din comunitate. Obiectele din lemn rezultate vor ajunge în bisericile românești din zonă.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

Leave A Response »