web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Mesaj la Bruxelles: România și Republica Moldova, o singură națiune, o singură țară

Liviu G. Stan 1 decembrie 2016 5

 

Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din diaspora, au transmis instituțiilor europene, la Bruxelles, mesajul „O singură națiune, o singură țară!”, cu referire la România și Republica Moldova.

1

Delegația unioniștilor a avut pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, o întrevedere la Parlamentul European cu eurodeputați din mai multe grupuri politice, în cadrul căreia au discutat despre viitorul comun al României și al Republicii Moldova. Reprezentanții organizațiilor civice unioniste le-au oferit europarlamentarilor volumul „Bessarabia. Unknown to the West”, semnat de Sergiu Ion Chircă.

2

6

5

4

„Moldovie c’est la Roumanie”, „Bessarabia is Romania”, „Reunification”, „Meme peuple, meme pays”, „Unitate națională”, „România n-a avut graniță la Prut”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” au fost câteva dintre mesajele scandate de către unioniști în cadrul unui miting organizat în fața Comisiei Europene.

unnamed

3

7

Europa trebuie să știe că România și Republica Moldova au aceeași limbă, aceeași istorie, aceleași obiceiuri și tradiții. Suntem o singură națiune – română, și dorim să fim o singură țară – reîntregită”, a declarat Alexandru Rotaru, președintele executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Ziua Națională a României a fost marcată de unioniști și în alte orașe, la Chișinău și la Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru a fost întins în centrul Chișinăului, între Parlament și Academia de Științe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire a fost inclus mesajul „Basarabia e România”.

           

Comentarii de pe Facebook

comments

5 Comments »

 1. Marghita dea Cetatea Hotin 2 decembrie 2016 at 00:50 - Reply

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 2. Lecitina von Wytryon 2 decembrie 2016 at 19:47 - Reply

  Același sânge, aceeași Țară, români am fost cu toți odinioară!

 3. Alex 2 decembrie 2016 at 23:00 - Reply

  Ca la orice articol si comentarii proUNIRE apar si niste „cetateni” platiti de rusi. Nu-i subestimati, dar nu pierdeti ocazia sa striviti dusmanul de la Rasarit oriunde si oricand se iveste ocazia!

 4. Alex 2 decembrie 2016 at 23:02 - Reply

  Ca la orice alt articol si comentarii pro-UNIRE apar si niste „cetateni” platiti de rusi. Nu-i subestimati,dar nu pierdeti ocazia sa striviti dusmanul de la Rasarit oriunde si oricand se iveste ocazia!!

 5. More Bonuses 14 iunie 2018 at 06:38 - Reply

  I simply want to say I am all new to weblog and truly enjoyed your web page. Probably I’m want to bookmark your blog . You definitely have incredible article content. Thanks for sharing with us your website.

Leave A Response »