web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Nicolae Timofti: „Nimic nu afectează acum mai mult neutralitatea statului nostru decât armata Federației Ruse”

Liviu G. Stan 1 decembrie 2016 1

 

Semnarea, la Bruxelles, a Acordului ce prevede deschiderea la Chișinău a biroului de legătură NATO constituie un pas important, oportun și semnificativ în contextul modernizării politice a Republicii Moldova și în relațiile sale cu NATO, cu menţinerea statutului de neutralitate a statului, se arată într-un mesaj al preşedintelui în exerciţiu al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. 

Sursă foto: glasul.md

Sursă foto: glasul.md

Mesajul lui Nicolae Timofti:

Relațiile dintre Republica Moldova și NATO au devenit o confirmare a democratizării societății, dar și a aspirațiilor noastre pentru deschidere și modernizare. 

Un decret cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării unui Acord între Moldova şi NATO l-am semnat încă la 27 iulie 2016. Acum, sunt mândru de faptul că Biroul de legătură NATO, la Chișinău, este oficializat în perioada mandatului meu. Evenimentul confirmă reușita noastră de consolidare a  elanului  european și pro-occidental al Republicii Moldova.

Celor care încearcă să manipuleze opinia publică prin invocarea încălcării statului de neutralitate, aș vrea să le reamintesc că acesta va fi un birou civil, nu o bază militară, care va facilita identificarea domeniilor în care Republica Moldova necesită asistenţă pentru a-şi reforma sectoarele de apărare şi securitate.

Mai mult, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat că „NATO respectă în totalitate neutralitatea Republicii Moldova”.

Cert este că nimic nu afectează acum mai mult neutralitatea statului nostru decât armata Federației Ruse staționată pe teritoriu Republicii Moldova, contrar voinței noastre.

Sunt încrezător că deputații din Parlamentul Republicii Moldova vor ratifica în scurt timp Acordul și vor încuraja implementarea reformelor europene în continuare.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. reference 14 iunie 2018 at 04:42 - Reply

    I just want to mention I am newbie to blogging and honestly loved your page. Very likely I’m likely to bookmark your blog post . You absolutely come with excellent stories. Thanks a lot for sharing your web page.

Leave A Response »