web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Echipajul SMURD care şi-a pierdut viaţa în Rep. Moldova, decorat post-mortem

Liviu G. Stan 2 decembrie 2016 0

 

Membrii echipajului SMURD Iași care și-au pierdut viața în tragedia aviatică petrecută în Republic Moldova au fost decorați, post-mortem, de președintele în exerciţiu Nicolae Timofti.

Elicopterul_SMURD

Distincțiile au fost înmânate de Ziua Națională a României de către consulul Republicii Moldova la Iași, Ioan Coșer, scrie Agerpres.

Piloții Doru Gavril și Voicu Șocae, medicul Mihaela Dumea și asistentul medical Gabriel Sandu au fost decorați post mortem „în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, precum și pentru curajul, dârzenia și spiritul de sacrificiu manifestate la salvarea de vieți omenești în situații excepționale”.

Decorațiile au fost înmânate în cadrul unei ceremonii organizate joi seara de primarul Iașiului, Mihai Chirica, la sediul Primăriei, cu prilejul aniversării a 98 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918.

La eveniment au fost prezenți Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași, și Dan Iamandi, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

„Și-au curmat zborul la Haragâș, pe 2 iunie. Și-au continuat însă misiunea de pe pământ prin copii lor și prin tot ce au lăsat în urmă, prin pacienții care trăiesc pentru că ei i-au salvat, prin studenții și medicii rezidenți îndrumați de Mihaela Dumea, prin asistenții formați de Gabi Sandu, prin piloții de la Unitatea Specială de Aviație de la Iași”, a spus în discursul ei Diana Cimpoeșu.

Pe 2 iunie, un elicopter SMURD de tip EC 135, s-a prăbușit în apropiere de localitatea Haragâș, Republica Moldova, în timpul unei misiuni de salvare. În urma impactului cu solul, toți cei patru membri ai echipajului și-au pierdut viața.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »