web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Românii din Valea Timocului au sărbătorit Ziua Națională a României

Iulia Modiga 5 decembrie 2016 0

 

 

Peste 170 de delegați veniți din toate Valea Timocului au adoptat la Lacul Borului Declarația Congresului Românilor din Serbia.

Ziua Națională a României în Valea Timocului
Pe 3 decembrie, cu înalta binecuvântare a Episcopului Daniel, Episcop al Episcopiei Dacia Felix a Românilor din Serbia, cu prilejul Zilei Naționale a României, în prezența delegaților și invitaților din Serbia, România și Bulgaria, la Lacul Borului s-au desfășurat lucrările Congresului Românilor din Serbia.

Permiteți-mi să vă transmit sincere aprecieri pentru demersurile permanente de consolidare a comunității românești din Serbia, reiterând, totodată, faptul că astfel de evenimente întăresc ideea existenței unei singure națiuni, unită de o legătură de conștiință, sufletească și spirituală lipsită de granite”, a transmis domnul Vasile Dîncu, viceprim-ministru al Guvernului României.

În cadrul recepției oferite cu prilejul Zilei Naționale a României și a Congresului Românilor din Serbia, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a oferit diplome de excelență preoților și profesorilor care predau cursuri de limbă, cultură, istorie, spiritualitate și civilizație românească copiilor români/vlahi din Timoc. Sărbătoarea a continuat în comunitatea românească din Serbia printr-un concert de muzică populară și dansuri populare românești, susținut de artiști locali din regiune.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Țării și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Asociația Culturală a Românilor/Vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum“ și Protopopiatului Daciei Ripensis din Serbia de Răsărit.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »