web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Olimpiada la „limba moldovenească”, tentativă de a împiedica manifestațiile de Ziua Națională a României la Ismail

Iulia Modiga 5 decembrie 2016 1

 

Asociația Național-Culturală a Românilor din Regiunea Odesa „Basarabia” și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni au organizat cu prilejul Zilei Naționale a României un eveniment care a cuprins cursuri de perfecționare pentru profesori care predau în limba română în Sudul Basarabiei (Regiunea Odesa – Ucraina) și un concert susținut susținut de ansamblul „Dor Basarabean” din Erdek-Burnu.

Ismail, Sudul Basarabiei

15392842_1160993437311388_888241131742670333_o

Cursurile au fost susținute de lectori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și au constat în prelegeri privind didactica predării limbii române și instrumente de pedagogie în fața a 20 de profesori si invățatori din regiune. În cadrul evenimentului au fost înmânate materiale didactice și diplome de participare din partea organizatorilor.

O diversiune pregătită pentru a împiedica marcarea Zilei Naționale a României a constat în organizarea olimpiadei la „limba moldovenească”, etapa raională, astfel încat profesorii doritori să participe la cursurile organizate de IEH și Asociația „Basarabia” sa nu poată ajunge.

Acest fapt vine și pe fondul acelorași tipuri de presiuni pe care asociația moldovenistă din zonă, condusă de Anatol Fetescu, a ridicat recent pretenții la Universitatea din Ismail sa redenumească specializarea din cadrul universității din română în ”moldovenească” și să deschidă un centru cultural „moldovenesc”, informează Romanian Global News.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. name 5 decembrie 2016 at 15:13 - Reply

    Si iata cum termenul „moldovenesc” in loc de sinonim al cuvantului „romanesc” devine instrument al separatismului panslavist in spatele caruia se afla hegemonia Rusiei expansioniste.

Leave A Response »