web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Timofti, discuție cu Iohannis: Dialogul Chișinău – București trebuie aprofundat

Iulia Modiga 7 decembrie 2016 1

 

Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a avut miercuri o discuție telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis. În cadrul conversației, Timofti a accentuat necesitatea aprofundării dialogului Chișinău – București, în contextul adoptării în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a „Strategiei pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova”, precizând că perspectiva acestuia trebuie să devină una mai pragmatică și performantă.

Sursă foto: ff.md

Sursă foto: ff.md

Cei doi șefi de stat au făcut un schimb de păreri pe marginea situației social-politice din România și Republica Moldova, inclusiv despre procesele electorale de pe cele două maluri ale Prutului. În context, Nicolae Timofti s-a arătat încrezător referitor la desfășurarea corectă a scrutinului parlamentar din 11 decembrie din România, la care vor își vor exprima opțiunea de vot și alegătorii din stânga Prutului, care dețin cetățenie română.

La rândul său, Iohannis l-a asigurat pe Timofti că Bucureștiul sa va continua sprijinirea Republicii Moldova pe calea ireversibilă de integrare europeană, inclusiv prin susținerea avansării reformelor și consolidarea unor instituţii democratice, corecte și transparente.

În contextul finalizării mandatului de președinte al lui Timofti, Iohannis i-a mulțumit pentru performanța resetării dialogului bilateral și construirea unor legături speciale atât între două state, cât și între doi președinți prieteni, se arată pe site-ul Președinției Republicii Moldova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. name 7 decembrie 2016 at 21:10 - Reply

    Va fi aprofundat, dar nu la nivel prezidential acolo unde se anunta o racire a acestor relatii. Cauza este cunoscuta, accederea la putere a unui presedinte sovietic si rudimentar fiind o trista garantie in acest sens.

Leave A Response »