web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Înfiinţarea biroului de legătură NATO la Chişinău, ratificată de către Parlamentul Rep. Moldova

Liviu G. Stan 10 decembrie 2016 4

 

Parlamentul de la Chişinău a ratifat vineri, 9 decembrie, acordul privind funcţionarea unui birou de legătură NATO în Republica Moldova.

Sursă imagine: fumn.eu

Sursă imagine: fumn.eu

Instituirea Oficiului de Legătură NATO la Chişinău va facilita, susţine şi extinde participarea Republicii Moldova în toate activităţile de cooperare între Organizaţia Atlanticului de Nord şi Republica Moldova în diferite programe şi are scopul de  valorificare a potenţialul de cooperare cu Alianţa.

Încă din luna martie, președintele în exerciţiu Nicolae Timofti s-a pronunțat în favoarea impulsionării și eficientizării cooperării dintre Republica Moldova, Statele Unite și NATO pe diferite dimensiuni, inclusiv prin posibilitatea deschiderii la Chișinău a unui birou de legătură al Alianței Nord-Atlantice.

Acordul de funcţionare a fost semnat pe 29 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul întrevederii dintre premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Biroul va fi o legătură importantă între NATO și Republica Moldova și va fi un instrument pentru dialog politic direct dar și un instrument de consolidare a Forțelor Armate. Va fi un birou mic, compus din persoane civile și este un instrument care nu va impune prioritățile NATO, Republicii Moldova. Astfel noi vrem să demonstrăm că noi susținem independența și integritatea Republicii Moldova”, a explicat şeful NATO.

În actualul context regional, deschiderea biroului NATO la Chișinău este o dovadă a încrederii pe care partenerii externi o au în actuala guvernare și totodată o dovadă a creșterii importanței strategice și geostrategice a Republicii Moldova. Mulțumesc colegilor din guvern pentru sprijinul acordat acestui proiect și mai ales mulțumesc tuturor militarilor care prin profesionalism și multă muncă au făcut posibil acest proiect”, a afrimat Anatol Șalaru, ministrul Apărării al Republicii Moldova, cu prilejul semnării Acordului.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

4 Comments »

 1. Marghita dela Cetatea Hotin 10 decembrie 2016 at 16:29 - Reply

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 2. name 11 decembrie 2016 at 10:23 - Reply

  E bine sa purtam insemnele libertatii si ale lumii civilizate. Dar randul monumentelor ce au tancuri rusesti cu teava indreptata spre Prut , cand va veni ? Oare cand vom fi capabili sa renuntam la aceste simboluri ale ocupatiei rusesti si despartirii noastre de propriul neam romanesc ?

 3. Ellapet 13 iunie 2018 at 13:37 - Reply

  Buy Amoxicillin At Pet Store Fedex Hydrochlorothiazide C.O.D. cialis Flos Medicinae

 4. anonymous 14 iunie 2018 at 05:58 - Reply

  I just want to say I am just very new to weblog and honestly loved you’re web page. Likely I’m likely to bookmark your site . You surely come with great writings. Thank you for sharing your website page.

Leave A Response »