web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cum se fabrică un faliment moral. Mihai Ghimpu şi sindromul „Iurie Roşca”

Liviu G. Stan 13 decembrie 2016 1

 

Zâna măseluţă i-a îndeplinit cea mai erotică dorinţă lui Igor Dodon: retragerea sprijinului politic pentru ministrul Apărării, Anatol Şalaru.

Sursă foto: inprofunzime.md

Sursă foto: inprofunzime.md

 

Şi rolul zânei l-a interpretat un personaj care, în ultimii ani, şi-a făcut un job din a fi ridicol şi distructiv. Fireşte, este vorba despre Mihai Ghimpu.

Biroul Politic „Nu zaieţ, nu pagadi” din PL s-a reunit la clinchetul de polonic al lui Ghimpu şi a votat retragerea sprijinului pentru Anatol Şalaru.

Vestea nu este un şoc, era de aşteptat să se întâmple asta.

Încăpăţânându-se să candideze, Ghimpu a pierdut jalnic cursa prezidenţială, reuşind performanţa de a-şi îngropa partidul într-o smoală procentuală de sub 2%. Timp în care rating-ul de lider al lui Anatol Şalaru a crescut atât de mult, încât a început să impună de la sine ca prezidenţiabil de calibru; şi cea mai inspirată alegere de leadership pentru liberali. Numai că, iată, minusculii, microscopicii liberali au alte priorităţi decât succesul politic. S-au prins de nădragii lui Ghimpu şi chiuie în timp ce Stăpânul îi duce vesel spre ultima pierzanie.

Din funcţia de ministru al Apărării, Anatol Şalaru a făcut ceea ce dictează bunul simţ identitar şi strategic: a militat şi militează pentru Reunificare, a militat şi militează pentru NATO.

Din funcţia de şef-etern al PL, Mihai Ghimpu a făcut ceea ce dicteză un orgoliu bolnav: a scăpat groapa oricărui potenţial lider care a ridicat fruntea puţin deasupra linie generale; a trăncănit demagogic pe seama unionismului, nefăcând însă nimic notabil pentru materializarea proiectului unionist; a adus PL la stadiul unei enorme dezamăgiri.

Iar acum, Ghimpu mai face ceva: îi aduce nişte acuze lui Anatol Şalaru presărate cu toate ingredientele unei înscenări moscovite.

„Am tolerat și nu am crezut, dar cel mai grav a fost faptul când am aflat că s-a încercat convingerea unui deputat prin bani. Asta este deja grav și am intervenit. Noi am mai trecut prin așa ceva în echipa mai veche a partidului, iar eu nu mai pot tolera asta (…) Mai mulți deputați și Președinți ai Organizațiilor Teritoriale au relatat cu lux de amănunte încercările și presiunile exercitate de domnul Anatol Șalaru pentru a destrăma Fracțiunea Partidului Liberal din Parlament și  partidul, unora li s-a propus bani și diferite favoururi. Au fost abordați și primari ai PL”, a declarat Ghimpu la Pro TV.

Cerul este limita, domnule Ghimpu, până acolo se poate înălţa mediocritatea şi golănia, mai aveţi puţin.

Domnule Ghimpu, când aţi fost ultima oară la medic? Sunteţi sigur, sunteţi absolut sigur că, în toţi anii ăştia de activitate politică, nu aţi dezvoltat un sindrom cunoscut sub numele de Iurie Roşca? Simptomatologia pare a se potrivi.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

 1. Marghita dela Cetatea Hotin 13 decembrie 2016 at 21:06 - Reply

  ALEGERI FURATE – ALEGERI FRAUDATE !
  —————————————————————
  Maia Sandu și alți lideri opozanți, cu documentele în mână
  și cu ajutorul avocaților independenți voluntari de peste hotare /din Estonia, Polonia, România, etc./
  TREBUIE SĂ DEA ÎN JUDECATĂ GUVERNUL MAFIOT ANTI-POPOR DE LA CHIȘINĂU
  pt. NEPERMITEREA MIILOR DE EST-MOLDOVENI ROMÂNI DE A VOTA la 13 Nov.2016
  ÎN CONFORMITATE CU CONSTITUȚIA-
  – LA CURTEA EUROPEANĂ a DREPTURILOR OMULUI CONSILIUL EUROPEI DE LA STRASBOURG/CEDO/
  -și LA TRIBUNALUL PENAL INTERNAȚIONAL DE LA HAGA /OLANDA
  ——————————————————————————
  ALEGERI PREZIDENȚIALE FURATE ȘI FRAUDATE !
  JOS HUNTA ROȘIE MAFIOTĂ TERORISTĂ !
  MAI BINE MORT DECÂT COMUNIST MINCIUNOS !

Leave A Response »