web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ministerul Culturii din Rep. Moldova și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”, pregătiri pentru marcarea Centenarului Marii Uniri

Iulia Modiga 14 decembrie 2016 1

 

Ministerul Culturii din Republica Moldova și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) au pregătit un program multianual comun pentru marcarea Centenarului Marii Uniri. Detalii despre proiectele care s-au desfășurat în parteneriat între cele două instituții, dar și despre acțiunile viitoare, au fost discutate marți, la București, de Nicolae Brînzea, directorul general adjunct IEH, și Igor Șarov, viceministru al Culturii de la Chișinău.

Sursă foto: ziarulunirea.ro

Sursă foto: ziarulunirea.ro

În cadrul întrevederii au fost stabilite direcțiile de lucru din programul bilateral „Spațiul cultural comun România – Republica Moldova” pentru anul 2017 și proiectele care vor marca Centenarul Marii Uniri. De asemenea, s-a discutat și despre amploarea evenimentelor derulate în comun din anul 2014 și până în prezent, de când între cele două instituții a fost semnat un acord de parteneriat, se menționează într-un comunicat emis de IEH.

„Între Institutul <<Eudoxiu Hurmuzachi>> pentru românii de pretutindeni si Ministerul Culturii din Republica Moldova există un parteneriat care durează de trei ani. În toată această perioadă au fost proiecte de substanță, care au avut impact asupra comunității noastre. A fost pus mult suflet și de o parte și de cealaltă a baricadei în realizarea proiectelor comune” a afirmat viceministrul Igor Șarov.

„Ne bucurăm că, prin intermediul proiectelor derulate, am reușit să punem bazele unui spațiu cultural comun, având în vedere specificul asemănător al celor două state. Anul 2016 a fost unul benefic cu evenimente majore. Consider că este important să existe continuitate, iar programele și proiectele începute să beneficieze de sprijin instituțional. De asemenea, este esențial să punem suflet în tot ceea ce facem pentru ca spiritul, valorile și tradițiile românești să nu fie uitate.” a declarat directorul general adjunct al IEH, Nicolae Brînzea.

În 2017, în baza programului comun convenit vor fi derulate o serie de proiecte menite să evidențieze spațiul cultural comun România – Republica Moldova, și care se vor desfășura pe trei direcții de acțiune prioritară: educațională, culturală și spirituală: „Zilele muzeografilor –Memorie, conștiință, istorie, ediția a II-a”, „Convergențe culturale – Tabără de istorie, cultură și civilizație românească, ediția a IV-a”, Conferința „Spațiul cultural comun România – Republica Moldova”, Salonul de Carte Bookfest Chișinău, ediția a II-a, Conferința „Latinitate – romanitate – românitate”, „Tabere de spiritualitate și cultură românească 2017”.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. name 14 decembrie 2016 at 12:50 - Reply

    2018-vom fi deja in plina epoca Dodon, oare cine va fi in acea data la carma Culturii și Educatiei din republica Moldova ?

Leave A Response »