web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Placă comemorativă în Chișinău pentru o figură marcantă a Mișcării de Renaştere şi Eliberare Naţională a românilor basarabeni

Iulia Modiga 14 decembrie 2016 3

 

La Chișinău va fi instalată o placă comemorativă în memoria poetei Leonida Lari, figură marcantă a Mișcării de Renaştere şi Eliberare Naţională a românilor basarabeni. Placa va fi instalată pe fațada blocului în care a trăit poeta, din strada Nicolae Iorga, nr. 7. Decizia a fost luată miercuri de Cabinetul de miniștri.

leonida_lari_a_murit__36935100

Leonida Lari s-a născut la 26 octombrie 1949 la Bursuceni, Bălţi, într-o familie de învăţători. A absolvit Universitatea de Stat din Chişinău, Facultatea de Filologie. A fost redactor la revista „Literatura şi Arta” şi redactor-şef al primei publicaţii în grafie latină din Republica Moldova – „Glasul Naţiunii”.

A fost deputat în Sovietul Suprem al URSS, membru al Biroului Permanent al Frontului Popular din Republica Moldova, deputat în Parlamentul României în trei legislaturi.

Este autoarea a 24 de volume de poezie şi proză, precum şi traducător din marea poezie universală. A fost cetăţean de onoare al oraşului Bacău şi Cavaler al Ordinului Republicii. De-a lungul carierei sale a obţinut numeroase premii, printre care premiul „România Mare”, Premiul „Flacăra, Totuşi iubirea”, premiul „Academiei Române” pentru poezie „Mihai Eminescu”.

Poeta s-a stins din viață pe 11 decembrie 2011.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

 1. Marghita dela Cetatea Hotin 14 decembrie 2016 at 21:06 - Reply

  DONDON UCIGAȘUL!
  ———————————
  Dondon prin manipulări și fraude a furat voturile noastre pro-europene
  în cârdășie cu mafia politică din Vărful Oficial.
  Tot Dondon este un terorist ucigaș, capul Comandoului Terorist Ocupant din Tiraspol /infiltrat prin agenți plătiți în toate structurile oficiale și cercurile unioniste din Chișinău/
  și care de la 1990 încoace a omorât SIS-tematic majoritatea unioniștilor prin accidente la comandă, otrăviri, iradieri, etc. Cazurile cuplul cântăreții Doina și Ion Aldea-Teodorovici, primar Nicoale Costin, deputata Lidia istrati și Leonida Lari, istoricul Andrei Vartic și alte zeci și zeci de personalitâți marcante ucise de teroristul Dondon.

 2. Ion 16 decembrie 2016 at 00:00 - Reply

  romanii tot sunt niste fiintre animale create de Dumnezeu asa ca-i bine sa le ingropam in pamant, sa nu putrezeasca sub garduri si sa puta hoiturile lor, dar sa le construim monumente asta-i prea din caleafara!

Leave A Response »