web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Stratfor: Republica Moldova, tot mai departe de integrarea europeană

Liviu G. Stan 29 decembrie 2016 2

 

Dinamica politică internă din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia se poate dovedi fatală accederii acestor trei state în Uniunea Europeană, se arată într-o analiză Stratfor.

UE-RM

Orizontul integrării europene par tot mai îndepărtat pentru cele trei state din fostul spaţiu sovietic, în politica internă a cărora vectorul pro-rus a căpătat o influenţă din ce în ce mai mare, consider analiştii centrului american.

Cu cât perspectivele de integrare în UE se vor reduce, cu atât spectrul Moscovei îşi va extinde dominaţia atât în plan politic, cât şi economic.

Divergenţele politice din Republica Moldova, Ucraina și Georgia limitează influența oricăror forțe externe, inclusiv a Rusiei, asupra determinării orientării celor trei foste republici sovietice, fiecare dintre guvernele lor încercând într-o anumită măsură să mențină deschise ambele opțiuni de politică externă, se mai arată în analiza Stratfor.

 “Toți acești factori au condus la faptul că integrarea Ucrainei, Moldovei și Georgiei în UE devine din ce în ce mai puțin probabilă”, scriu analiştii americani.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. EuRo 29 decembrie 2016 at 15:01 - Reply

    Nimic nou sub soare. R.Moldova a ramas acelasi stat captiv, ancorat ideologic in spatiul sovietic. Igor Dodon nu este un accident, ci mai curand un exponent al starii de spirit a societatii moldovenesti. Raul facut de Igor Dodon in numai cateva zile de guvernare prezidentiala sterge cu buretele incercarile putine,stangace si pline de greseli ale ultimilor ani, de pretinsa integrare europeana. Nu, nu suntem un popor roman, suntem un „popor moldovenesc”, iar gagauzii si ceilalti rusofoni care au decis hotarator la ultimele alegeri sunt o dovada in acest sens. Ei sunt „poporul moldovenesc”, ei lupta pentru integrarea in vechiul spatiu sovietic (cel care le-a fabricat o identitate) si deopotriva, pentru separarea de spatiul european in general si cel romanesc in special. Cat despre noi, ceilalti, suntem romani si punctum.

  2. name 29 decembrie 2016 at 15:07 - Reply

    Sa fi tu insuti, sa ramai ceea ce ai fost dintotdeauna, si niciodata, NICIODATA sa nu incerci sa pari altceva/altcineva decat ce/cine esti, pentru ca toate aceste pacaleli se vor intoarce impotriva ta, „popor moldovenesc”.

Leave A Response »