web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Decretul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu, contestat la Curtea Constituţională de către un deputat PLDM

Liviu G. Stan 6 ianuarie 2017 0

 

Un deputat PLDM se pune scut în faţa lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, în chestiunea retragerii cetăţeniei Republicii Moldova.

decret-cetatenia-rep-moldova

Este vorba despre liberal-democratul Grigore Cobzac. Potrivit presei de la Chişinău, deputatul a depus la Curtea Constituţională o sesizare de controlare a constituţionalităţii Decretului emis de Igor Dodon privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu.

Cobzac solicită recunoaştere acestui Decret ca fiind neconstituţional şi spune că sesizarea a fost determinată de ferma convingere că Traian Băsescueste un bun și sincer prieten al Republicii Moldova, mai nou și cetățean al ei”.

Deputatul liberal-democrat a reamintit şi episodul dramatic al anului 2010, când inundaţiile au afectat mai multe localităţi din zona râului Prut, aducând în discuţie implicarea lui Traian Băsescu în lichidarea consecinţelor hazardului natural.

Este datoria noastră acum să-i acordăm sprijin moral președintelui și cetățeanului Băsescu. Sesizarea se bazează în mare parte pe jurisprudența anterioară a Curții Constituționale, care s-a expus în 2002 că retragerea cetățeniei din considerente politice este una arbitrară, dar și pe prevederile actelor internaționale la care Republica Moldova este parte. Decretul încalcă și alte prevederi constituționale, dat fiind faptul că „ascunderea faptelor esențiale” nu a avut loc, iar învinuirea publică în comiterea respectivelor fapte fără hotărâre judecătorească încalcă prezumția nevinovăției”, se arată într-un comunicat de presă remis de Grigore Cobzac presei.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »