web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Mesajul lui Plahotniuc pentru Donald Trump

Liviu G. Stan 7 ianuarie 2017 0

 

Republica Moldova vrea să fie un pod între Est şi Vest, nu un camp de luptă, scrie preşedintele PDM, oligarhul Vladimir Plahotniuc într-un editorial adresat preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

b

“În timp ce mulţi est-europeni întâmpină cu speranţă promisiunea administraţiei Trump de a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia, noi sperăm ca ea să nu vină în detrimentul visului nostru de aprofundare a relaţiilor cu Occidentul”, scrie Plahotniuc în editorialul său publicat pe site-ul postului de televiziune Fox News.

Preşedintele PDM îşi exprimă speranţa ca viziunea lui Donald Trump asupra unei relaţii non-conflictuale cu Rusia să nu implice o înclinare a Republicii Moldova spre orbita Moscovei: “Ştim că nu putem prospera ca pion în lupta de putere dintre Est şi Vest”.

Oligarhul aduce în discuţie şi suportul Rusiei pentru separatiştii transnistreni şi problema trupelor ruse din stânga Nistrului.

“De peste două decenii, problema transnistreană a ameninţat securitatea Republicii Moldova şi stabilitatea Europei de Est”, se arată în articolul de opinie semnat de Vladimir Plahotniuc.

“La fel cum est-europenii nu ar trebui să reacţioneze exagerat la schimbarea administraţiei din Statele Unite, nici americanii nu ar trebui să comită o greşeală privind direcţia Moldovei (…) Pentru Statele Unite şi Moldova, ar trebui să fie un moment al promisiunilor, nu un pericol. Sunt încrezător într-o evoluţie în relaţia SUA-Moldova în acest an, când sărbătorim 25 de ani de relaţii diplomatice (…) Dacă Statele Unite şi Rusia îşi vor dezgheţa relaţiile, acesta va fi o veste bună pentru Moldova”, mai scrie Vladimir Plahotniuc.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »