web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Gribincea: Traian Băsescu ar putea rămâne cetățean al Rep. Moldova

Iulia Modiga 9 ianuarie 2017 2

 

Ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, este de părere că decretul emis de președintele Igor Dodon, de retragere a cetățeniei Republicii Moldova liderului PMP Traian Băsescu, ar putea fi declarat neconstituțional.

Sursă foto: epochtimes-romania.com

Sursă foto: epochtimes-romania.com

Diplomatul a precizat luni la postul Digi24 că disputa din jurul cetăţeniei moldovenești a lui Traian Băsescu nu poate modifica ansamblul relaţiei dintre România și Republica Moldova.

Din 2014, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova – 24,8% din exporturi vin spre România, 13% din importuri vin din România. Deci avem nişte relaţii politice, dar şi la nivel de societate foarte intense, care nu cred că pot fi influenţate foarte mult de acest decret. Cu atât mai mult că, după cum aţi menţionat şi dumneavoastră, unul dintre parlamentarii din Republica Moldova a sesizat Curtea Constituţională cu privire la acest decret de retragere a cetăţeniei. Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experţii în domeniu spun că şansele ca acest decret să fie considerat anticonstituţional sunt foarte mari”, a spus Gribincea.

Deputatul liberal-democrat Grigore Cobzac a depus la Curtea Constituţională o sesizare de controlare a constituţionalităţii decretului emis de Igor Dodon privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Cobzac solicită recunoaşterea acestui decret ca fiind neconstituţional şi spune că sesizarea a fost determinată de ferma convingere că Traian Băsescu “este un bun și sincer prieten al Republicii Moldova, mai nou și cetățean al ei”.

Igor Dodon a semnat pe 3 ianuarie decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova, acordate de fostul președinte al Republicii Moldova Nicolae Timofti lui Traian Băsescu.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. EuRo 9 ianuarie 2017 at 19:44 - Reply

  R.Moldova este singurul stat din lume care are un ambasador in propria tara… O tara cu un presedinte cretin, care isi da mana cu separatistii, pe ocupanti ii considera eliberatori iar pe fratii nostri ii considera fascisti un „alt popor”. R. Moldova, stat inventat in care orice fictiune a Moscovei poate lua forma realitatii, o realitate ce o platim cu totii…

 2. Marghita dela Cetatea Hotin 10 ianuarie 2017 at 02:33 - Reply

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

Leave A Response »