web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Atlantic Council: De câte mii de soldaţi ar avea nevoie Putin ca să ocupe regiunea transnistreană

Liviu G. Stan 10 ianuarie 2017 9

 

Think tank-ul Atlantic Council a calculat de câte mii de trupe ar avea nevoie Federaţia Rusă pentru a ocupa stânga Nistrului, în cazul în care Vladimir Putin ar vrea să declanşeze un război total cu Ucraina. 

pacificatori-rusi-in-regiunea-transnistreana

Astfel, pentru a ocupa regiunea transnistreană, Moscova ar trebui să folosească un număr de soldaţi cuprins 47.000 şi 93.000.

Evaluările experţile americani arată că, în cazul ocupării celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, Putin ar trebui să trimită între 26.702 și 133.514 soldați, iar pentru a lega Crimeea de regiunea transnistreană pe cale terestră, Rusia ar trebui să ocupe regiunile Herson, Nikolaev și Odesa prin dislocarea a 46.497 – 92.994 de soldați.

Pentru a ocupa întreaga Ucraină, Rusia ar avea nevoie de la 667.123 şi până la 85 6.769 de soldați.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

9 Comments »

 1. Ion 10 ianuarie 2017 at 12:33 - Reply

  consider ca Rusia ar trebuie sa intreprinda masuri ca sa stearga de pe fata pamantului baza Deveselu! aceasta baza militara reprezinta un real pericol pentru Republica Moldova! in caz de un conflict mondial pe linga faptul ca rapanosii de romani vor disparea de pe fata pamantului odata si pentru totdeauna, dar vom avea de suferit si noi, Moldovenii!

  • Cristian 10 ianuarie 2017 at 14:08 - Reply

   Sa ma pupi in curul meu rapanos idiot ce esti.de cretini ca tine e plina moldova.

   • Cristian 10 ianuarie 2017 at 14:11 - Reply

    Cacat cazut in drum

  • Laur 10 ianuarie 2017 at 23:39 - Reply

   Rapaosi dar romani de 2000 de ani!Iar limba nu ne-a schimbat-o nimeni nici un imperiu! .La noi in Romania moldoveneasca, ardelenii,oltenii, maramresenii,banatenii nu au nevoie de dictonare ca sa se inteleaga intre ei. Greutatile unora sunt greutatile tuturor ale romanilor. In Basarabia daca merge un oficial roman se intelege foarte bine cu un omolog basarabean dar daca doreste sa discute cu presedintele Dodon e nevoie de un transltor romano -moldovean. Ma minunez si ma screm sa pot intelege asemenea imbecilisme.

  • Maria 11 ianuarie 2017 at 11:24 - Reply

   A fi roman e rusine! romanii sint o specie de animale aparute in urma unei incercari nereusite a Mantuitorului de a crea OMUL! Nu exista nimic mai spurcat, mai injositor, mai marsav, mai lenos decat romanul! In vremea razboiului nici soldatii germani, nici cei sovietici nu mincau din bucatele gatite de catre femelele sau cum se spune in romana muierile romance! Sintem Moldoveni si ne mandrim cu asta, in ceea ce priveste teritoriile ocupate de catre romani, vor reveni degraba sub denumirea si in componenta Mldovei Independente! Deasemenea teritoriile care apartin Bulgariei si Ungariei vor reveni respecti acestor tari! Rezervatia speciei romane va deveni o rezervatie naturala a acestor animale!

 2. iordăchescu narcis.vasile 11 ianuarie 2017 at 09:04 - Reply

  Măi Ioane ,tu când scrii mai şi gândeşti ,sau îţi dictează muscalii sălbatici de la Moscova ce să scrii ?Tu nu eşti nici român ,nici moldovean !Eşti Ivan Turbincă ,cu minte de expansionist rus care de secole invadează vecinii ,pentru a se hrăni !Eşti dintre cei care au mintea îmbibată de vodkă,iar ca să mănânce invadează alte ţări !Paşol na Sibir ciorti, ili na hui !Deveselu ne apără de tâmpiţi ,beţivi şi hoţi puturaşi ca tine !Idi na hui ,Ivan durak !

 3. Ghita Bizonu' 11 ianuarie 2017 at 11:53 - Reply

  Mario da cum se face ca eu roman inteleg perfect ce ai scris ?!
  Si baga la cap .. tu nu estei moldpveanca ci basarabeanca . Modovenii sunt aia din Moldpva romaneasca, aia care au data domnul [primei Uniri, pe Kogalmiceau, Iorga, Eminescu, Maiorscu cam 4/5 din ce erau oameni romani de cultura pe la 1900 …

 4. Valentina 11 ianuarie 2017 at 12:49 - Reply

  Maria îmi este rușine că în Moldova există așa persoane ca tine , dar oricum se vede ca nu-ți cunoști istoria neamului , nici nu iubești neamul din care faci parte , ești ignoranță, neghioabă şi proastă. Dar ce să-i faci aşa suntem noi moldovenii nu ne iubim nici pe noi înșine.

Leave A Response »