web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Liderul de la Tiraspol încearcă o „reformă” de imagine în serviciile secrete transnistrene?

Liviu G. Stan 10 ianuarie 2017 0

 

KGB-ul din regiunea transnistreană a primit peste 100 de atribuţii, ca urmare a transformării serviciului de securitate în minister.

658x0_kgb

Noua autoritate se numeşte “ministerul securităţii transnistrene” (MGB), informează Moldova.org.

Decretul de înfiinţare a MGB a fost semnat luni, 9 ianuarie, de liderul separatiştilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

De fapt, s-a revenit la vechea denumire a acestei structuri, instituită pentru supravegherea și asigurarea securității în stânga Nistrului.

Conform sursei citate, primul MGB fusese creat de echipa condusă de Antiufeev Vladimir, alias “Sevţov” sau “Alexandrov”, cunoscut în lumea subterană a serviciilor secrete pentru acţiunile sale subversive în Letonia sau în regiunile estice ale Ucrainei.

Sub pretextul protecției securității transnistrene, reprezentanții organelor de forță, prin acțiunile lor de urmărire și persecutare, au băgat spaima în locuitorii regiunii, organizații neguvernamentale și persoane juridice.

Acum, pentru prima oară, această instituţie are, practic, un regulament. Până în prezent, serviciul activa doar în baza unei legi – “legea cu privire la securitate, paza frontierei, extremism, combaterea terorismului” – şi a unui statut privind componenţa sa. Aceste norme delegau împuterniciri exprese, fără a fi prevăzute însă drepturile și obligațiile, inclusiv responsabilitățile structurii securiste. Altfel spus, agenţii puteau face orice, acțiunile lor fiind justificate prin necesitatea asigurării securității în zonă.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »