web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ghimpu, despre retragerea cetăţeniei Rep. Moldova lui Traian Băsescu: „Ar fi bine el să se ocupe acolo de România”

Iulia Modiga 11 ianuarie 2017 3

 

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu nu are nevoie de cetăţenia Republicii Moldova, consideră liderul PL, Mihai Ghimpu.

Sursă foto: inprofunzime.md

Sursă foto: inprofunzime.md

Mihai Ghimpu a comentat acest subiect în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Eu nu am luat cetățenia țării mele! Tata meu era român cu acte în regulă. Pentru ce îi trebuie lui cetățenia Republicii Moldova, care știi că e ruptă de la România, format în urma ocupației sovietice și pactului Ribbentrop-Molotov. Am spus că nu-s de acord cu asta încă atunci când eram președinte. Sunt niște cerințe, dacă acestea nu corespund, legea-i lege”, a comentat liderul PL.

Un alt subiect discutat în emisiune a vizat posibilitatea apariţiei unui nou partid pe scena politică din Republica Moldova, creat de un tandem Traian Băsescu-Anatol Şalaru, fostul ministru al Apărării de la Chişinău.

„Ar fi bine el să se ocupe acolo de România, să facă legi, ca țara să se dezvolte, să fie mai atractivă pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru a face unirea. Nu poate el să fie deputat și la Chișinău și la București”, a declarat Ghimpu vizibil iritat de acest subiect.

„Dar dacă vin mâine rușii și fac un partid aici și pentru unirea cu Rusia? Hai să fim mai calculați”, a adăugat liderul liberal.

Curtea Constituțională de la Chișinău (CCM) a returnat sesizarea deputatului liberal-democrat Grigore Cobzac, în legătură cu decretul emis de președintele Igor Dodon, de retragere a cetățeniei Republicii Moldova liderului PMP Traian Băsescu.

Curtea Constituțională a precizat prin intermediul unui anunț că legalitatea retragerii cetăţeniei lui Traian Băsescu ține de competenţa exclusivă a instanţelor judecătorești. „Decretul Preşedintelui Republicii Moldova în problema cetăţeniei poate fi atacat în Curtea Supremă de Justiţie în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare”, menționează CCM.

Aici poate fi consultat răspunsul Curții către parlamentarul Grigore Cobzac

Igor Dodon a semnat pe 3 ianuarie decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova, acordate de fostul președinte al Republicii Moldova Nicolae Timofti lui Traian Băsescu.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. EuRo 11 ianuarie 2017 at 11:50 - Reply

    Mihai Ghimpu = Iurie Rosca

  2. EuRo 11 ianuarie 2017 at 11:55 - Reply

    Unirea nu are cum sa vina de la Romania, asta s-ar chema ocupatie sau anexare (metoda tipic ruseasca de pretinsa eliberare). Unirea va veni numai de la Basarabia, atunci când aceasta o va cere. Deocamdata RM a ales calea pretinsei statalitati, pretinsei limbi moldovenesti, pretinsului popor moldovenesc, iar Igor Dodon cel ales liber de popor simbolizeaza perfect aceasta decizie.

Leave A Response »