web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Un tun financiar stă „la pândă”. Ţinta? Aeroportul din Bălţi

Liviu G. Stan 11 ianuarie 2017 0

 

Un tun finaciar pare a se pregăti în chestiunea modernizării Aeroportului Internaţional Bălţi-Ledoveni. 

Sursă foto: diez.md

Sursă foto: diez.md

Portalul Deschide.md a intrat în posesia unor acte de la Camera de înregistrări din Riga în legătură cu o firmă-fantomă care ar dori să se ocupe de proiectul de modernizare a aeroportului din Republica Moldova.

Firma cu pricina se numeşte Polo-Invest, companie letonă care are un capital social insignifiant la scara unui asemenea proiect: nici măcar 3.000 euro.

În noiembrie 2016, firma a intrat în posesia unui personaj dubios din regiunea transnistreană.

Conform sursei citate, ministrul Transporturilor de la Chişinău, Iurie Chirinciuc, spune că este la curent cu lipsa de activitate a firmei respective, dar susţine statul nu ar avea nimic de pierdut din contractul respectiv. În plus, mai afirmă ministrul, nici nu sunt foarte clare șansele ca un contract între MTID și Polo-INVEST să fie semnat, deoarece compania letonă cere garanții de stat pentru investițiile sale, condiție pe care MTID nu o poate îndeplini.

Potrivit informaţiilor de la Camera de înregistrări din Riga, Polo-Invest nu este plătitor de TVA si are capitalul 2.845 euro. În 2015, veniturile companiei au fost de doar 5.285 de euro. Mai mult, compania letonă are un singur angajat și impozite plătite în valoarea de 1, 36 euro (!). Taxa de stat pe care a achitat-o este de 0,83 cenți.

Noul patron al firmei se numeşte Veaceslav Lichiorov, tiraspolean care apare într-o investigaţie Deschide.md printre persoanele din stânga Nistrului implicate în organizarea protestului violent din preajma PMAN, pe data de 27 august – de Ziua Independenței Republicii Moldova.

Lichiorov deţine funcţia de vicepreşedinte al Congresului Comunităţilor ruse din Republica Moldova şi a fost membru al mişcării „Ravnopravie”.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »