web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Pavel Filip doreşte o reformă urgentă a salariilor. La ce segment de salariaţi se referă

Liviu G. Stan 11 ianuarie 2017 1

 

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, spune că este o nevoie stringentă de reforme în domenii vitale, precum sănătatea, domeniul social sau educația.

Sursă foto: cugetliber.ro

Sursă foto: cugetliber.ro

Şeful Executivului de la Chişinău a avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor, în care accentul s-a pus în special pe problemele acumulate în domeniul educației și științei.

”Discuțiile au fost constructive și ne dorim în continuare un dialog sincer, deschis spre comunicare cu toate părțile interesate. Dorim identificarea unor soluții viabile și de durată la toate problemele”, a declarat Pavel Filip, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Premierul a specificat, de asemenea, că din cele şase revendicări înaintate de sindicate, la cinci au fost găsite soluții. Rămâne să fie identificată rezolvarea și pentru cerința de majorare a salariului pentru categoria I de personal auxiliar până la nivelul minimului de existență la nivel naţional.

„Putem depăşi problemele existente doar prin dialog. Mâine vom avea o întrevedere în cadrul plenarei sindicatelor, vom vedea care sunt rezervele interioare şi care este efortul necesar din partea Guvernului pentru majorarea salariilor aflate sub minimul de existenţă”, a subliniat Pavel Filip.

Primul-ministru a precizat că abordarea trebuie să fie una complexă și sa vizeze toate categoriile de personal auxiliar din sistemul bugetar. Astfel, este nevoie de o reevaluare a sistemului de salarizare și de o reformă serioasă în domeniu, pentru a nu mai tolera salarii sub minimul de existență.

În acest scop, premierul Pavel Filip a dispus crearea unui grup de lucru, care, de comun acord cu sindicatele și alte instituții, va găsi soluţii eficiente pentru fiecare problemă în parte, dar va face şi propuneri de reformare a sistemului de salarizare pentru toți bugetarii.

De asemenea, Filip a menţionat că a cerut vicepremierului Gheorghe Brega, Ministerului Educației, Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei să continue dialogul deschis şi transparent cu sindicatele, chiar în zilele imediat următoare.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. vic 12 ianuarie 2017 at 09:14 - Reply

    Se poate de marit salar la profesori dar trebue imputinati. Trebue mai putini doctori si profesori si alti ca ei care nu produc nimik traiesc din taxele puse pe spinarea betului popor. Poporului sa se scada taxele sa traiasca mai bine ca nu se mai poate asa.

Leave A Response »