web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Tiraspolul, cu un spectacol mai aproape de România

Iulia Modiga 12 ianuarie 2017 0

 

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită și la Tiraspol. 

ciuleandra

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Teatrul Naţional „Satiricus I.L.Caragiale” şi Uniunea Teatrală din Moldova organizează în stânga Nistrului o reprezentaţie cu piesa „Ciuleandra” de Liviu Rebreanu, în regia lui Alexandru Grecu. Spectacolul va avea loc pe 15 ianuarie, ora 17:00, la Teatrul „Nadejda Aronetkaia”.

În același context, la Chișinău va avea loc un concert de muzică clasică, organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare Ambasada României în Republica Moldova şi Sala cu orgă. Evenimentul va avea loc pe data de 17 ianuarie, ora 18.00, la Sala cu orgă, şi va fi susţinut de Orchestra Naţională de Cameră a Sălii cu orgă sub bagheta maestrului Cristian Florea, cu solista Maria Florea (vioară).

Tot la Chișinău, pe 15 ianuarie, Consiliul Județean Prahova, prin Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”, împreună cu Institutul Cultural „Mihai Eminescu” din Chișinău, organizează începând cu ora 14:00, la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, o expoziție sub genericul „Mihai Eminescu în grafica mondială” și lansarea volumelor „Eminescu – Ziaristul”, „Eminescu – Luceafărul”. Potrivit unui anunț al organizatorilor, evenimentul se înscrie în programul național „România 100”.

În 2010 a fost adoptată legea care prevede ca data nașterii poetului național Mihai Eminescu, ziua de 15 ianuarie, să fie marcată ca Ziua Culturii Naționale. De atunci, sărbătoarea este marcată la București, Iași, Chișinău, Cernăuți și alte orașe românești.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »