web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Mircea Druc: Bucureștiul are trei legende de o valoare inestimabilă – Basarabia, nordul Bucovinei și Maramureșul istoric. Acestea produc regenerarea României

Iulia Modiga 31 ianuarie 2017 1

 

Fostul premier de la Chișinău, Mircea Druc, a adresat luni seară un mesaj autorităților române, în cadrul Galei premiilor de excelență pentru românii din comunitățile istorice. Druc a subliniat că Bucureștiul are trei legende care regenerează România: Basarabia, nordul Bucovinei și Maramureșul istoric.

Captură foto: Privesc.eu

Captură foto: Privesc.eu

„Mesajul meu scurt, clar și cuprinzător, este către autoritățile române. Mă bucur că Bucureștiul începe să capteze două lucruri extrem de importante. Bucureștiul are trei legende și merită să vii la legende. Națiunile care nu au legende mor de frig, spunea un francez recent, acum câteva săptămâni. Legendele acestea se cheamă Basarabia, nordul Bucovinei și Maramureșul istoric. Aceste trei mituri au o valoare inestimabilă fiindcă sunt productive. Ceea ce produc aceste trei mituri este regenerarea României. Dacă Bucureștiul nu va înțelege lucrul ăsta, înseamnă că nu vom putea trece bariera care este în fața noastră, ce înseamnă sec. XXI și încercările prin care trecem acum, în prezent”, a declarat Mircea Druc.

Mircea Druc a avertizat că promotorii moldovenismului, al celor care susțin existența unei limbi și a unei națiuni moldovenești atât în Republica Moldova, cât și în Ucraina, „nu își pot scoate din cap ideea dezmembrării României”. „Tot ce trebuie să facă statul român pentru noi, pentru acele teritorii înstrăinate, este să nu permită ideea acestui nefast proiect, de dezmembrare a României după modelul Iugoslaviei”, a precizat Druc.

În același timp, Druc a mai tras un semnal de alarmă. Dacă deznaționalizarea brută practicată prin foamete, colectivizare și deportări era vizibilă, clară, în prezent se operează cu un proces „mai perfid, de deznaționalizare silențioasă”. „Noi am rezistat și vom rezista”, a adăugat Mircea Druc.

Cei care au trăit ca mine, la Cernăuți, știu ce înseamnă să fii moldovean printre ucraineni. Cei care au trăit ca mine, la Chișinău, știu ce înseamnă să fii român printre așa-zișii moldoveni”, a conchis acesta la ceremonia organizată de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. my site 14 iunie 2018 at 11:10 - Reply

    I just want to tell you that I’m very new to blogs and honestly loved you’re web site. Likely I’m planning to bookmark your blog post . You amazingly have tremendous well written articles. Thanks a lot for sharing your blog.

Leave A Response »