web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Experți germani: Rep. Moldova ar fi trebuit să dea în judecată Rusia pe tema embargoului impus în 2014

Iulia Modiga 11 februarie 2017 3

 

Autoritățile de la Chișinău au solicitat sprijinul Grupului German de Consiliere Economică pentru Republica Moldova privind modul în care ar trebui să acţioneze după embargoul introdus de Rusia în 2014. Jorg Radeke, manager de echipă al Grupului, a declarat că Republica Moldova ar fi putut chema în instanță Rusia.

Sursă foto: HotNews.md

Sursă foto: HotNews.md

Printre sugestiile experților germani s-au aflat reorientarea exporturilor spre alte pieţe şi iniţierea unei cauze în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului, informează Timpul, care citează IPN.

Jorg Radeke este de părere că Republica Moldova „avea dreptul să iniţieze o cauză de încălcare a dreptului de acces pe o piaţă, deoarece chiar şi Federaţia Rusă trebuie să joace după reguli”.

Republica Moldova şi Federaţia Rusă sunt membre ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Restricţiile Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova au fost arbitrare, deoarece nu există un impact al acordurilor comerciale dintre UE şi Republica Moldova asupra comerţului cu Federaţia Rusă, iar motivele anunţate atunci de către Moscova au fost fabricate, a mai spus Jorg Radeke.

Dacă Republica Moldova ar fi acționat în instanță Rusia, atunci ar fi transmis semnalul că este gata să-şi folosească drepturile şi instrumentele pe care le are pe arena internaţională, menționează expertul german. Guvernul Republicii Moldova putea să ceară socoteală privind măsurile impuse. Republica Moldova, din motive politice, a ales însă să rezolve altfel acest conflict prin măsuri bilaterale, conchide expertul.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

 1. Mentalitate de invins 11 februarie 2017 at 16:13 - Reply

  Aceasta este mentalitatea cultivata in doua secole de ocupatie a guberniei Basarabia. Acesta este poporul moldovenesc la plămădirea caruia Rusia a pus umarul din greu, supus,tăcut, temându-se numai sa nu-si supere „eliberatorii”

 2. Nuța dela Cetatea Hotin 12 februarie 2017 at 11:36 - Reply

  Lecția 26:
  „Nu ai frică de nimica,
  Să fii iute ca adjica;
  Liber fii în toate cele –
  C-a ‘ntr-o zi cu acadele”.

Leave A Response »