web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Declarație: Ucraina va avea sprijinul Rep. Moldova în rezolvarea conflictului din Donbas

Iulia Modiga 13 februarie 2017 1

 

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut luni o întrevedere cu omologul său ucrainean, Vladimir Groisman, prilej cu care cei doi au discutat despre soluționarea conflictului transnistrean, dar și a celui din Donbas.

Donbas. Sursă foto: potd.pdnonline.com

Donbas. Sursă foto: potd.pdnonline.com

Am discutat și despre reglementarea conflictului transnistrean. Aici avem disponibilitatea Kievului pentru negocierile în formatul 5+2. Totodată, corpurile diplomatice din Ucraina pot avea sprijinul Republicii Moldova în rezolvarea conflictului din Donbas”, a declarat Pavel Filip, citat de publicația Curentul.

Am reafirmat poziția noastră referitoare la Crimeea, mai exact pentru menținerea integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei. Republica Moldova s-a confruntat cu o astfel de problemă în urmă cu mai mulți ani. Este datoria noastră să ne sprijinim pentru a afla cele mai bune soluții la tipul acesta de probleme”, a mai spus Filip, citat de Ukrinform.

 

Relațiile dintre Ucraina și Rusia se află la cel mai jos nivel după anexarea peninsulei Crimeea, în martie 2014, de către Federația Rusă, anexare urmată de un conflict dintre armata ucraineană și separatiștii proruși din estul Ucrainei, în care au fost uciși aproape 10.000 de oameni în doi ani de zile. Autoritățile de la Kiev și Occidentul acuză Rusia că îi sprijină militar pe separatiști, lucru negat de Moscova.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Transnistria & Donbas 16 februarie 2017 at 06:11 - Reply

    R. Moldova nu e în stare să-și rezolve problema transnistreană, dar vrea să rezolve problema Donbas-ului ?

Leave A Response »