web analytics

Parlamentar al României: Plahotniuc și Dodon se joacă de-a puterea și opoziția pentru a distrage atenția de la problemele reale ale Rep. Moldova

Iulia Modiga 16 februarie 2017 0

 

Deputatul Matei Dobrovie, membru al Comisiei de Politică Externă şi vicepreşedinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni, este de părere că peisajul politic de la Chișinău este dominat de un joc de-a puterea și opoziția între liderul PDM, Vladimir Plahotniuc și președintele Igor Dodon, care se alimentează reciproc pentru a distrage atenția de la problemele reale ale Republicii Moldova – sărăcia și corupția.

Sursă foto: epochtimes-romania.com

Sursă foto: epochtimes-romania.com

Într-un interviu pentru Adevărul Live, despre situația din vecinătatea României, parlamentarul a precizat că Republica Moldova are probleme din cauza „oligarhizării” și că  implementarea ideii fixe a lui Igor Dodon, de a denunța Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, ar fi devastatoare pentru populație. Dobrovie a atras atenția asupra faptului că guvernarea de la Chișinău mimează reformele și că la alegerile parlamentare din 2018 acest lucru va fi taxat la urne și va permite Partidului Socialiștilor obținerea unei majorități în Legislativ, care va modifica și Constituția, permițând federalizarea Republicii Moldova.

Întrebat dacă Uniunea Salvați România (USR) are vreo colaborare cu partide din stânga Prutului, Matei Dobrovie a precizat că există o legătură cu formațiunea politică a Maiei Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate. „Bineînțeles că suntem deschiși și către alte formațiuni care împărtășesc aceleași valori și care sunt în opoziție față de practica sistemului actual”, a spus deputatul USR.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »