web analytics

Igor Dodon s-a răzgândit în privința conflictului transnistrean

Liviu G. Stan 21 februarie 2017 0

 

 

Președintele Republicii Modova, Igor Dodon, s-a răzgândit în privința reglementării conflictului transnistrean. 

Sursă foto: tribuna.md

Sursă foto: tribuna.md

Mai precis, Igor Dodon se pare că nu mai este adeptul soluționării conflictului prin federalizarea Republicii Moldova. Cel puțin, la Chișinău.

Igor Dodon și-a formulat public noua poziție la finalul întâlnirii trilaterale pe care a avut-o cu premierul Pavel Filip și cu șeful Legislativului, Andrian Candu.

”Atunci când este vorba de instituțiile statului, ele trebuie să discute. Astăzi am făcut primul pas împreună pentru a aborda principalele probleme”, a declarat Igor Dodon în conferința de presă care a urmat întâlnirii dintre cei trei responsabili.

După ce a spus că nu cedează pe subiecte precum biroul de legătură NATO sau „legea miliardului”, Igor Dodon a precizat însă că a găsit consens cu președintele Parlamentului și cu premierul pe tema problemei transnistrene.

„În ceea ce ține de reintegrarea țării, Președinția, Guvernul și Parlamentul trebuie să aibă o poziție comună. Problema transnistreană poate fi rezolvată doar în format 5+2. Am convenit să creăm o platformă de discuții și să depistăm o formulă comună ca să ne mișcăm mai departe”, a spus Dodon.

Andrian Candu și-a manifestat susținerea pentru șeful statului pe acest subiect. „A fost agreată formarea unui grup din cele trei instituții, cu experți internaționali, pe problema transnistreană. În scurt timp vom nominaliza și persoanele care vor face parte din acest grup. Nu au fost discuții ușoare, dar cert e că trebuie să comunicăm”, a menționat Candu.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »