web analytics

Prăbușirea lui Vlad Filat continuă. Averea îi va fi scoasă la licitație

Liviu G. Stan 1 martie 2017 1

 

Averea fostului premier de la Chișinău Vlad Filat, confiscată prin hotărâre de judecată, va fi scoasă la licitaţie, a anunţat şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari.

Sursă foto: adevarul.ro

Sursă foto: adevarul.ro

Patru automobile de lux în valoare de peste 200 de mii de euro, clădiri, terenuri și un imobil în valoare de peste 400 de mii de euro sunt incluse pe lista averii care va fi scoasă la licitație.

De asemenea, vor fi vândute cotele pe care Vlad Filat le deţine la compania SC Kapital Invest Company SA, de 49,63% din acțiunile „Ipteh” SA, în valoare de peste 6,2 mil. lei; cota-parte din cadrul unei alte companii de 35,28% din acțiunile companiei „Ipteh” SA, în valoare de peste 4,4 mil. lei; cota-parte de 95,3% din compania SC Kapital Invest Company SA, estimată la circa 5,8 mil. lei.

Banii obținuți în urma licitației vor fi transferați la bugetul de stat.

Vlad Filat, învinuit de corupere pasivă și trafic de influență, a fost condamnat la 9 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, la o amendă de 60.000 de lei, privarea de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere pe un termen de 5 ani şi retragerea „Ordinului Republicii”, conferit de preşedintele Nicolae Timofti în anul 2013.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Alex 1 martie 2017 at 15:54 - Reply

    Țara nebunilor…Corupția e la putere. Va urăsc pînă la moarte. Nu e Filat persoana cere trebuia pedepsită.Țara tîmpiților,bandiților,proștilor.

Leave A Response »