web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cămătarii de identități de la cârma Republicii Moldova

Liviu G. Stan 31 martie 2017 1

 

Cum să fie 7% români? Propagandă, propagandă, dar asta nu mai încape nici în șmenurile propagandei, ci pare ca furtul de motorină din vagoane ziua în amiaza mare.

Cum te simți oare ca „statistician” după ce fraudezi într-un asemenea hal identitatea unei populații? „Statisticieni”? De fapt, definiția potrivită de nomenclator ar fi, în cazul lor, aceea de cămătari de identități. Cămătarii lui Dodon, cămătarii celui care i-a inventat mandatul de președinte lui Igor Dodon, patronul absolut al metastazelor mafiotice din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Avem așa: 91% din populația R. Moldova a fost recenzată. 74% (CICĂ!) se declară „moldoveni”, 7 % – români, 6,6% – ucraineni, 4,6% – găgăuzi, 4,1% – ruși. 1,9 % – bulgari, 0,3% – romi.

Întregul film al acestui recensământ are, cum precizam anterior, ingredientele unei mega-afaceri de stat care ricoșează între diverse instituții, dar care vine, în contextul actual, ca un „vițel de aur” lăsat la ușa lui Igor Dodon.

Să ne împrospătăm memoria. În vara lui 2016, Procuratura din Chișinău a inițiat o cauză penală în privința acestui recensământ otrăvit. Motivul? Banii alocați desfășurării recensământului din 2014 ar fi fost delapidați.

„Potrivit celor constatate de procurori, în perioada anilor 2013 – 2016, persoane publice din cadrul BNS au planificat şi realizat o schemă infracţională în vederea însuşirii mijloacelor băneşti, alocate pentru efectuarea recensămîntului populaţiei şi al locuinţelor. Astfel, din totalul cheltuielilor suportate de BNS pentru efectuarea recensămîntului, 1,8 milioane lei au fost cheltuiţi în alte scopuri decît cele destinate recensămîntului (schimbarea ferestrelor, paza interdepartamentală, procurarea utilajului neutilizat şi stocat în depozit, reînoirea bazei tehnice, genţi, scanere, condiţionere şi alte cheltuieli care nu erau necesare pentru acest proces)”, se aflăm dintr-un comunciat de presă de anul trecut al Procuraturii Generale.

Investigaţiile procurorilor au relevat și faptul că persoane publice din cadrul BNS, acţionînd în complicitate cu factorii de decizie ai unei firme, au încheiat 5 contracte de achiziţii publice în valoare totală de 9,2 milioane lei.

În același timp, Guvernul de la Chişinău lucrează de zor la a face și mai evidente rădăcinile putrede: luase decizia de a-l numi în funcția de director al BNS pe fostul șef al instituției, care în 2004 a contribuit la falsificarea datelor de la recensământ. Numele lui: Vitalie Valcov. În 2004, Valcov a reușit perfomanța sinistră de a de-româniza și mai heirupist Republica Moldova, declarând o pondere de 2,1% a etnicilor români.

Să reamintim și în ce fel a decurs „metodologic” șarada ultimului recensământ: recenzori cu antecedente penale, lipsa echipamentului corespunzător pentru culegerea datelor sau necunoașterea limbii de stat de către recenzori.

Abject este puțin spus. BNS, instituție cu destule pete pe reverul eticii profesionale, și-a oficializat caracterul de instrument politic pus în slujba „dosarului anti-românesc” al derjavnik-ului de Sadova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Civilizație românească 31 martie 2017 at 10:48 - Reply

    Conform acestor date oficiale, românii au cel mai mare spor natural din istoria umanității, fiind mai prolifici decât arabii, pakistanezii sau indienii. Datele oficiale spun astfel: 0% înainte de proclamarea independenței, 2,1% din populație în 2004, 7% în 2014 și este evident ce urmează. Noroc cu personaje gen Igor Dodon care au sesizat cum din nimic și de nicăieri au apărut românii care își dublează populația la intervale tot mai scurte de timp punând în pericol statalitatea milenarei Republici Moldova 🙂

Leave A Response »