web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Chișinăul cedează în fața Tiraspolului. Centrala de la Cuciurgan, revenire în forță în sistemul energetic din Rep. Moldova

Liviu G. Stan 6 iunie 2017 0

 

Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan este invitată pe „covorul roșu” în sistemul de electricitate al Republicii Moldova. Furnizorul din regiunea separatistă transnistreană, deținut de grupul rusesc Inter RAO UES, și-a recâștigat dreptul de a asigura aproximativ 70% din livrările de energie electrică în Republica Moldova.

Sursă foto: panoramio.com

Sursă foto: panoramio.com

Chișinăul a modificat termenii acordului încheiat pe 31 martie cu grupul ucrainean DTEK Holding, care prevedea că doar furnizorul ucrainean va asigura necesarul de energie din import, relatează cotidianul Kommersant.

Practic, după această revizuire contractuală, grupul DTEK va asigura doar 30% din achiziţiile de current electric.

Publicaţia rusă citează surse din cadrul Inter RAO UES, care nu au dezvăluit însă preţul de achiziţie.

La începutul lunii aprilie, compania de stat SA Energocom a semnat cu compania DTEK Trading din Ucraina un contract de furnizare a energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018. Ministerul Economiei nu a anunţat preţul de achiziţie, dar a declarat că Energocom va livra operatorilor reglementați energie la un preţ de 50,2 dolari pentru un MWh.

După 1 aprilie, Republica Moldova a renunțat la achizițiile de energie electrică de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, în favoarea importurilor de la compania DTEK Trading. Dar situația din sistemul electri al Republicii Moldova s-a înrăutățit brusc, din cauza acțiunilor de sabotare din partea separatiștilor de la Tiraspol.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »