web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Soft power rusesc? Propunerea ministrului Educației de la Kremlin care ar putea afecta Rep. Moldova

Iulia Modiga 6 iunie 2017 0

 

Statele membre ale CSI ar trebui să folosească manuale și alte cărți în alfabet chirilic. De această părere este ministrul Educației și Științei al Rusiei, Olga Vasilieva.

Sondajele arată că populația din statele CSI vor să se întoarcă la un singur alfabet – cel chirilic”, a declarat Vasilieva marți, în cadrul unui forum desfășurat în Crimeea.

În viziunea ministrului rus, alfabetul chirilic a pierdut teren în ultimii 20 de ani și că manualele și întreaga literatură ar trebui să fie în chirilică, precizează Interfax.

Sursa citată amintește că preşedintele kazah Nursultan Nazarbaiev a cerut în aprilie înlocuirea alfabetului chirilic cu cel latin până în 2025, o reformă care în opinia sa va contribui la modernizarea ţării.

CSI este o alianță formată din doar 10 din cele 15 foste republici ale Uniunii Sovietice, excepțiile fiind cele trei țări baltice – Estonia, Letonia și Lituania – care au refuzat din start propunerea, precum și Georgia (retrasă în 2008) și Ucraina (în retragere în 2014).

Cei 10 membri fondatori ai CSI sunt astăzi Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »