web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Iohannis, la Washington: „NATO trebuie să sprijine Rep. Moldova”

Liviu G. Stan 8 iunie 2017 2

 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, în cadrul dezbaterii organizată de Heritage Foundation la Washington, că România îşi face treaba ca partener de încredere al SUA, subliniind faptul că în bugetul pentru anul 2017 a fost prevăzută alocarea a 2% din PIB pentru domeniul apărării.

Sursă foto: evz.ro

Sursă foto: evz.ro

„Mă bucur să spun că aceasta a fost una dintre priorităţile de pe agendă, de când am preluat funcţia. Şi a fost adoptată cu sprijin politic unanim. Scopul nostru este de a menţine nivelul minim de 2% pentru cel puţin un deceniu. Aceasta va permite României să continue programe majore de achiziţie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Printre altele, Iohannis a transmis că NATO trebuie să sprijine Ucraina, Georgia şi Republica Moldova, pentru a asigura stabilitatea în Vecinătatea Estică. „În est, Rusia încearcă să îşi creeze propria sferă de influenţă prin forţă, prin invadarea Georgiei, anexarea ilegală a Crimeii şi militarizarea sa puternică, agresiunea în Ucraina de est, manevre militare la graniţele NATO şi influenţă malignă din Balcani până în Europa de Vest. În acest context, avem nevoie de dialog cu Rusia, dar bazat pe o puternică descurajare. (…) NATO trebuie să continue să-şi sprijine partenerii, precum Ucraina, Georgia şi Moldova. Acest lucru este esenţial pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii în Vecinătatea Estică”, a afirmat președintele României.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. mereu Român 8 iunie 2017 at 14:13 - Reply

    Un pacient nu poate fi salvat dacă nu dorește. Republica Moldova trebuie mai întâi să se clarifice cu ea însăși, să știe mai întâi ce vrea, iar mai apoi, dacă dorește cu adevărat, poate și trebuie să fie ajutată.

Leave A Response »