web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

O „palmă” pentru Igor Dodon în Parlament pe subiectul cooperării militare dintre România și Rep. Moldova

Liviu G. Stan 9 iunie 2017 0

 

Parlamentul de la Chișinău a revotat vineri, 9 iunie, un Protocol de îmbunătățire a Acordului dintre Guvernele României și Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar.

Sursă foto: diez.md

Documentul votat anterior în Legislativ a fost respins de președintele Igor Dodon.

Semnat pe 1 decembrie 2016 la București, protocolul prevede câteva modificări tehnice ale Acordului interguvernamental din domeniul militar, inclusiv o prevedere expresă că în cazul exercițiilor militare comune statul gazdă va asigura cu hrană, în mod gratuit, personalul părții aflate în vizită.

La momentul primei votări, Igor Dodon a refuzat să promulge proiectul, motivând că Acordul privind cooperarea în domeniul militar este anticonstituțional, deoarece ar încălca statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

Comisia parlamentară a propus reconfirmarea votului pentru proiect, iar după votul de vineri, 9 iunie, al Parlamentului, Igor Dodon va fi obligat să-l promulge, relatează presa de la Chișinău.

Președintele Comisiei, Roman Boțan, a menționat că Rusia este țara care încalcă statutul de neutralitate a Republicii Moldova.

Republica Moldova și România au încheiat Acordul privind cooperarea în domeniul militar la 20 aprilie 2012. Acesta prevede inclusiv posibilitatea organizării unor exerciții militare comune.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »