web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cum vor fi repartizate microbuzele şcolare donate de România Rep. Moldova. Va ajunge şi unul la Liceul „Mihai Eminescu”?

Liviu G. Stan 9 iunie 2017 0

 

34 de raioane din Republica Moldova, inclusiv autonomia găgăuză, vor beneficia în curând de 93 de microbuze școlare donate de Guvernului României.

Alte trei microbuze vor ajunge, la solicitarea Ambasadei României la Chişinău, în liceele din stânga Nistrului, relateză Deschide.md.

Au fost selectate raioanele în care reforma învăţământului a condus la suprimarea mai multor şcoli, experţii ministerului de resort luând în calcul, odată cu suprafaţa teritoriului, şi starea drumurilor, reţeaua de instituţii şcolare rămase, precum şi numărul de copii.

Microbuzele se transmit în gestiunea direcțiilor raionale de învățământ, care le vor decide traseul. Autovehiculele vor transporta copiii din mai multe sate, unde a avut loc optimizarea școlilor. Din câte sate anume și unde vor fi transportați elevii, e la discreţia direcției raionale de învățământ, care va putea schimba traseul de la un an la altul, în funcţie de necesităţi”, a precizat pentru Deschide.md șeful de cabinet în cadrul  Ministerului Educaţiei, Sergiu Boghean.

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Chișinău i-a solicitat ministerului să repartizeze câteva microbuze în UTA Găgăuzia şi în regiunea transnistreană. Boghean a ţinut să sublinieze în acest context că „repartizarea microbuzelor în stânga Nistrului nu cade sub incidența criteriilor generale, mai ales că experienţa donaţiilor anterioare a arătat că microbuzele nu transportau neapărat elevi”.

Potrivit proiectului Hotărârii de Guvern, microbuzele vor fi repartezate în felul următor:

Rămâne de văzut dacă, odată cu aceste patru microbuze care vor repartizate regiunii găgăuze, se va finaliza şi saga revoltătoare lagată de Liceul cu predare în limba română “Mihai Eminescu” din Comrat.

Un microbuz numit Nepăsare

Directoratul unităţii şcolare a transmis în repetate rânduri Direcţie de Învăţământ din Comrat şi Ministerului Educaţiei de la Chişinău adevărate mesaje S.O.S privind necesitatea unui microbus şcolar, mesaje care au rămas, până acum, fără acou în cele două instituţii contactate.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »