web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Președintele Ucrainei, cu privire la libera circulație în UE: „Adio, nespălată Rusie, împărăție de stăpâni și robi!”

Iulia Modiga 11 iunie 2017 2

 

În contextul în care ucrainenii nu mai au nevoie de viză pentru a călători în majoritatea ţărilor Uniunii Europene, pentru o perioadă mai mică de 90 de zile, începând de astăzi, președintele de la Kiev Petro Poroșenko a ținut sâmbătă seară un discurs în care a punctat principalul avantaj oferit de libera circulație în statele comunitare: desprinderea definitivă de Rusia.

Sursă foto: mondonews.ro

Sursă foto: mondonews.ro

O vară minunată ne înconjoară, dar se simte ca Ajunul Anului Nou. Mai puțin de patru ore rămân până la miezul nopții, când îndelung așteptatul regim de liberă circulație în Uniunea Europeană va fi introdus”, a precizat președintele ucrainean.

Poroșenko a subliniat că această reușită reprezintă nu doar un an nou, dar o eră nouă pentru Ucraina. „Noi, poporul ucrainean, și întreaga Ucraină, intrăm într-o nouă eră istorică. Acest eveniment înseamnă desprinderea definitivă a statului nostru cu Imperiul Rus și ruptura lumii ucrainene democratice cu lumea rusă autoritară”, a explicat Poroșenko.

Președintele Ucrainei l-a citat pe poetul rus Mihail Lermontov: „Adio, nespălată Rusie/ Ȋmpărăție de stăpâni și robi! Adio și albastrelor chipie,/ Și ție, prea supusul lor norod!”. Totodată,  Poroșenko a punctat faptul că ridicarea vizelor pentru cetățenii ucraineni are loc în apropierea zilei de 12 iunie, Ziua Națională a Federației Ruse. „Și este destul de simbolic. Suntem în sfârșit independenți unii de ceilalți – în sfera politică, economică, spirituală, a independenței energetice”, a conchis președintele ucrainean.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. useful source 14 iunie 2018 at 11:49 - Reply

    I simply want to say I am beginner to blogging and definitely savored this web blog. Very likely I’m going to bookmark your website . You amazingly have incredible article content. Appreciate it for sharing your website page.

Leave A Response »