web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ce își doresc olimpicii din România: O țară cu toate teritoriile unite

Iulia Modiga 18 iunie 2017 2

 

Un grup de eleve ale Colegiului din Pitești „Zinca Golescu”, olimpice la limba română, lingvistică, religie, comunicare și logică, și-au exprimat în cadrul unei întrevederi cu președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și cu vicepreședintele Ion Mînzînă, dorința ca România să fie reîntregită.

Elevele însoțite de profesoara Eugenia Zgreabăn au vorbit în cadrul întâlnirii cu autoritățile locale despre mândria de a fi român, despre valorile naționale, riscul de a ne pierde identitatea națională în contextul globalizării, dar și despre faptul că își doresc o Românie mare, cu toate teritoriile unite, și că dorința lor este împărtășită și de alți mulți tineri.

Cu această ocazie, Dan Manu le-a invitat pe elevele Colegiului „Zinca Golescu” să participe la următoarea întâlnire a grupului de inițiativă format din personalități ale vieții culturale și științifice din România, inițiativă ce are drept scop redescoperirea valorilor naționale. La final, președintele și vicepreședintele CJ Argeș le-au felicitat pentru rezultatele la învățătură și le-a oferit câte o monografie a județului Argeș, astfel încât fiecare dintre ele să cunoască și să contribuie la promovarea județului Argeș și a valorilor argeșene și românești, informează Ziarul Argeșenilor.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Abia atunci ... 18 iunie 2017 at 15:41 - Reply

    Din nefericire, oamenii politici încă se substituie oamenilor de valoare, minciuna, non-valoarea, imitația, kitsch-ul, tupeul, instinctele primare, nesimțirea se substitui adevărului, cunoașterii, rațiunii, modestiei, bunului simț. Doar când olimpicii vor fi lăsați sa aplice ceea ce au performat prin studiu, începând cu acel prezent viitorul ne va fi influențat într-un mod pe care ni-l dorim cu toții, cel puțin la nivelul efectelor ce decurg de aici. Abia din acel moment vom simți că am devenit cu adevărat un popor și o țară „ca soarele sfânt de pe cer”, așa cum spunea cine spunea…

Leave A Response »