web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Un lider politic de la Chișinău explică de ce ajută România Republica Moldova

Iulia Modiga 20 iunie 2017 1

 

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, consideră că România ajută Republica Moldova pentru că în stânga Prutului trăiesc români. De asemenea, politicianul susține că România se află în cea mai bună poziție să  impună ordine în Republica Moldova.

România are pârghii ca să determine guvernarea să îmbunătățească mediul de afaceri, să reducă corupția, să avanseze în acele proiecte extrem de importante, cum este interconectarea sistemelor energetice. Pentru că în continuare suntem șantajați cu livrarea de gaze de la Cuciurgan, chiar dacă mai devreme ni s-a spus că nu mai cumpărăm energie electrică din Transnistria ca să nu susținem în continuare regimul de acolo și la doar două luni de zile își schimbă opinia și revenim tot acolo. Probabil că este interesant, profitabil pentru anumite persoane, dar nu este profitabil pentru noi. România ar trebui să pună aceste întrebări când Chișinăul solicită asistență financiară. România este în cea mai bună poziție să  impună ordine în Republica Moldova”, a declarat luni Maia Sandu în cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Ora Bucureștiului”, de la 10TV.

Întrebată de ce ajută România Republica Moldova, fostul ministru al Educației de la Chișinău a precizat: „Aici trăiesc români”. În același context, Maia Sandu a spus că este româncă cu acte în regulă și că este, probabil, primul român care a obținut atât de multe voturi pe teritoriul Republicii Moldova, în alegerile prezidențiale din 2016. Totodată, aceasta a menționat că în formațiunea politică pe care o conduce sunt 50% unioniști și că urmărește sondajele referitoare la Reîntregire efectuate în România și declarațiile pe această temă ale oamenilor politici de la București. Maia Sandu a admis că România este unul dintre statele care ajută Republica Moldova să nu moară de foame.

Liderul PAS a atras atenția asupra propagandei rusești în Republica Moldova. „Kremlinul încearcă și reușește, în anumită măsură, să inducă în eroare anumite categorii de cetățeni: cei cărora le este frică de NATO, cei care cred că România este dușman. Așa prezintă presa rusească – NATO înseamnă război. Sau că România este cea mai mare problemă a Republicii Moldova, nu guvernarea proastă de la Chișinău”, a punctat Maia Sandu.

Republica Moldova există, dar nu se bucură de independență, pentru că atâta timp cât avem o armată străină, și aici mă refer la armata Federației Ruse, pe teritoriul Republicii Moldova, nu putem să vorbim despre independență. Este un spațiu necontrolat (n.r. regiunea transnistreană), dar din punct de vedere legal și constituțional, raioanele din stânga Nistrului fac parte din Republica Moldova”, a precizat Sandu.

Un alt aspect semnalat de politicianul de la Chișinău este cel legat de migrație: „Oamenii nu cred în statul Republica Moldova și pleacă, asta înseamnă că rămân doar bătrânii aici și că ne vom transforma într-un spațiu de criză umanitară. Cine va trebui să aibă grijă de acest spațiu?”.

Tot în cadrul emisiunii „Ora Bucureștiului”, Maia Sandu a specificat că Centenarul Marii Uniri va fi marcat la Chișinău așa cum trebuie sărbătorit acest eveniment istoric. „La nivelul fiecărui cetățean, nimănui nu îi poate fi interzis să sărbătorească”, a spus președintele PAS, cu precizarea că președintele pro-rus Igor Dodon nu va putea opri marcarea Centenarului.

Înregistrarea emisiunii o puteți accesa aici.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

Leave A Response »