web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Traian Băsescu a trecut Prutul. Care sunt planurile fostului președinte al României

Iulia Modiga 26 iunie 2017 2

 

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost ales duminică preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) din Republica Moldova, la propunerea preşedintelui executiv al formaţiunii, Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării de la Chișinău, în cadrul Congresului extraordinar al PUN.

Sursă foto: mediafax.ro

Sursă foto: mediafax.ro

Şalaru a declarat că funcţia de preşedinte al partidului rămâne vacantă până când lui Traian Băsescu îi va fi restabilită cetăţenia Republicii Moldova. Fostul ministru a explicat că Băsescu este unul dintre cei mai dedicaţi oameni politici din România faţă de problemele românilor basarabeni.

Traian Băsescu a declarat că a fi ales preşedinte de onoare al unui partid unionist este cea mai mare onoare pe care i-o puteau face cetăţenii Republicii Moldova. „Vreau să fiu în conducerea politică a Republicii Moldova ca să fac bine pentru cei 4 milioane de cetățeni ai acestei țări. Vreau să fiu politician în Republica Moldova ca să mutăm graniţa României pe Nistru”, a declarat Traian Băsescu. Fostul președinte al României a avertizat că politicienii de la Chișinău mint când susțin că Republica Moldova va fi primită în Uniunea Europeană. În viziunea sa, singura soluție pragmatică pentru Republica Moldova este unirea cu România. Traian Băsescu s-a referit în discursul său și la președintele Republicii Moldova Igor Dodon. „Putin, deși are un labrador superb, mai are nevoie de un pudel – pe Dodon, să-l poarte la manifestații”, a precizat fostul președinte.

Prim-vicepreședintele PUN a fost ales deputatul în Parlamentul României Constantin Codreanu. „Numărul promisiunilor făcute în campania electorală și respectate ulterior a crescut, ieri, după ce am făcut pasul spre politică moldovenească. Cred cu tărie în faptul că singura modalitate de a duce Mişcarea Unionistă la un nivel superior este prin implicarea unioniștilor în viața politică a celor două state românești. Constat cu maximă satisfacție faptul că acest lucru a fost înțeles și de colegii mei de baricade unioniste cu caracter civic. Le spun bun-venit printre noi, politicienii. Așa cum am făcut și în cazul politicii de București, și la Chișinău, m-am implicat într-un partid condus de Traian Băsescu, singurul președinte al României care a spus clar și răspicat că după integrarea în NATO și în Uniunea Europeană, al treilea obiectiv de țară al României este Unirea cu Republica Moldova. Unire, unioniști!”, a comentat mutarea Constantin Codreanu.

Tot în cadrul congresului, PUN a semnat un protocol de colaborare cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), condus de Eugen Tomac.

Partidul Unității Naționale a înglobat recent și formațiunea politică Dreapta, a politicianului Ana Guțu.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

Leave A Response »