web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Krasnoselski respinge încă o dată „metoda Dodon” de rezolvare a conflictului transnistrean prin federalizare. Replica lui Dodon

Liviu G. Stan 3 iulie 2017 1

 

Unica soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean ar fi recunoașterea regiunii separatiste, susține liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Sursă foto: ziarelive.ro

Sursă foto: ziarelive.ro

Șeful administrației din regiunea transnistreană a făcut această declarație în cadrul colegiului așa-zisului ”minister de externe” al nerecunoscutei ”republici moldovenești nistrene”, relatează Novostipmr.com

Vadim Krasnoselski susține că diferendul transnistrean nu poate fi soluționat prin reintegrare sau prin federalizare, din cauza disensiunilor de ordin geopolitic existente în regiune de ”secole” și a confruntării dintre lumea occidentală și cea rusă.

Liderul de la Tiraspol este convins că politicienii de la Chișinău înțeleg cum ar putea fi soluționat conflictul pe cale politică, dar ei nu sunt gata „din punct de vedere moral” să facă acest lucru.

Igor Dodon a declarat în acest context că „Transnistria a fost, este și va fi pământ moldovenesc” și și-a exprimat încă o dată convingerea că Republica Moldova se va reintegra în următorii ani.


Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Acceptarea realitatății 3 iulie 2017 at 10:17 - Reply

    Moldova (ce a mai rămas în cadrul RM prin ruperea nordului și sudului după înstrăinarea de Patria Mamă) trebuie să înțeleagă că Transnistria este un teritoriu străin care i-a fost atașat de Stalin tocmai în scopul de a o controla mai ușor pe viitor. Ceea ce se și întâmplă acum. Iar dacă acest lucru nu se acceptă, atunci vom rămâne în continuare un stat blocat, un stat prizonier, un stat formal, incapabil să își exercite suveranitatea și independența.

Leave A Response »