web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Parlamentul European, vot de principiu pentru acordarea asistenței în valoare de 100 de mil. de euro Rep. Moldova. Ce ar putea bloca transferul banilor

Iulia Modiga 4 iulie 2017 2

 

Parlamentul European a dat votul de principiu pentru acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro destinată Republicii Moldova. Potrivit eurodeputatului Siegfried Mureșan, banii sunt prevăzuți a fi acordați de Comisia Europeană în trei tranșe, iar, înainte de plata fiecărei tranșe, autoritățile de la Chișinău trebuie să demonstreze că au realizat progrese în mai multe domenii care trebuie reformate.

cdep.ro

Mureșan avertizează că dacă Republica Moldova nu va înregistra progrese, fiecare tranșă a asistenței va fi blocată până la îndeplinirea reformelor. O condiție pentru acordarea banilor o reprezintă implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Acțiunile Guvernului Republicii Moldova au dus deja la întârzierea adoptării acestei decizii de finanțare și au creat incertitudine cu privire la acordarea banilor. Noi avem banii și vrem să îi acordăm, vrem ca acești bani să ajungă la oameni, dar totul depinde de implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția de către Guvern”, a precizat europarlamentarul.

În același timp, Mureșan menționează că oficialii europeni trebuie să fie convinși că sprijinul financiar pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova nu ajunge în buzunarele politicienilor corupți, ci că ei sunt utilizați în folosul oamenilor de rând.

Asistența financiară a trecut cu 575 de voturi pro, 76 împotrivă și 46 de abțineri.

Asistența financiară de 100 de milioane de euro a fost convenită la începutul anului curent. Din aceasta, 60 de milioane reprezintă împrumut, iar 40 de milioane – grant, pentru anii 2017-2018.

Citiți aici rezoluția Parlamentului European și amendamentele la propunerile Comisiei Europene.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. EuRo 4 iulie 2017 at 15:10 - Reply

    Rezervele Parlamentului European vin din incertitudinile RM cu privire la urmarea drumului European. Iar primitivul său președinte, care reprezintă o întoarcere în timp până în anii lui Stalin, confirmă necesitatea impunerii unor standarde fără atingerea cărora orice sprijin ar deveni inutil.

  2. important source 14 iunie 2018 at 11:01 - Reply

    I just want to mention I am newbie to blogging and honestly savored your blog. Very likely I’m likely to bookmark your site . You really have perfect well written articles. Thank you for revealing your web site.

Leave A Response »