web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Colonelul separatist „Șanîci” din regiunea transnistreană, scrisoare de „cerșit” pensie către Vladimir Putin

Liviu G. Stan 10 iulie 2017 2

 

Colonelul rus Valeri Gratov, pe care serviciile speciale ruse ar fi intenționat să-l pună în funcția de adjunct al așa-zisului „ministru al securității naționale” din regiunea transnistreană, i-a cerut președintelui Rusiei, Vladimir Putin, o pensie după ce a fost expulzat de pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursă imagine: gordonua.com

Sursă imagine: gordonua.com

Calificat de presa ucraineană drept complice al teroriștilor Motorola, Ghivi și Zaharcencenko, comandanți ai trupelor separatiste pro-ruse din Donbas, colonelul Valeri Gratov, zis și „Sanîci”, i-a cerut liderului de la Kremlin o pensie printr-o scrisoare pe care i-a trimis-o personal.

O fotocopie a scrisorii a fost publicată luni de portalul Censor.NET, cu referire la surse din Direcția de contraspionaj al Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU).

Gratov afirmă în textul scrisorii că ar fi rămas fără surse financiare după ce a fost expulzat din Republica Moldova în 2014, în legătură cu participarea sa la luptele din regiunea separatistă din stânga Nistrului. Bărbatul îl roagă pe Putin să contribuie la repatrierea în Rusia a familiei sale, care în prezent locuiește în regiunea transnistreană, și menționează că solicitările similare pe care le-a adresat Dumei de Stat, Ministerului de Externe și ombudsmanului de la Moscova n-au primit răspuns.

Printre copiile documentelor atașate la această scrisoare este și notificarea comandantului unității militare 08805 (Brigada a 5-a motorizată „Oplot” a corpului de armată nr.1), care confirmă participarea lui Valeri Gratov, începând de pe 2 martie 2014, la luptele din estul Ucrainei, de partea rebelilor separatiști pro-Kremlin.

În document se arată că acesta a luptat în localitățile Lugansk, Alcevsk, Gorlovka, Makeevka, Donețk, Ilovaisk, Enakievo și Uglegorsk.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Judi 13 mai 2018 at 04:02 - Reply
  2. view 14 iunie 2018 at 11:47 - Reply

    I simply want to say I’m beginner to blogging and truly loved you’re web blog. More than likely I’m want to bookmark your website . You certainly come with tremendous stories. Thank you for sharing with us your web site.

Leave A Response »