web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

MAE de la Kiev, poziție fermă privind declarația Dumei de Stat: „Rusia să-și retragă armata din regiunea transnistreană”

Liviu G. Stan 12 iulie 2017 2

 

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a luat act, cu surprindere, de declarația Dumei de Stat a Federației Ruse, care conține acuzații la adresa Republicii Moldova și a Ucrainei privind presupusa blocadă impusă de cele două state regiunii transnistrene.

Sursă foto: unimedia.info

Sursă foto: unimedia.info

MAE din Ucraina a subliniat că, din contra, regiunea transnistreană a Republicii Moldova se bucură de toate avantajele regimului zonei de comerț liber CSI și zonei de liber schimb între Republica Moldova și Uniunea Europeană, relatează Deschide.md.

„O totală neînțelegere din partea noastră reprezintă «preocuparea» Dumei drept consecinţă a introducerii controlului comun la punctul de control Cuciurgan. La urma urmei, această decizie confirmă acțiunea cadrului legal al Republicii Moldova pe întreg teritoriul țării sale. În același timp, Rusia şi-a declarat în mod repetat respectul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internațional”, se precizează în declarația diplomației de la Kiev.

Ministerul de Externe din Ucraina a subliniat că afirmațiile făcute de partea rusă, precum că Ucraina pune piedici pentru desfășurarea următoarei runde de negocieri în format „5 + 2“, este un alt exemplu de manipulare deschisă, deoarece administrația de la Tiraspol a fost cea care a respins propunerea recentă de organizarea a Conferinței bavareze, unde urma să se discute viitoarea agendă a negocierilor, precum și calendarul punerii în aplicare a acestora.

„Ucraina cere Federației Ruse să-şi înceteze acțiunile distructive și, în cele din urmă, să ofere asistență eficientă în rezolvarea seriei de probleme de actualitate de pe agenda procesului de negocieri în formatul 5+2, în interesul populației de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv prin îndeplinirea angajamentului asumat la summit-ul OSCE de la Istanbul din 1999: de a retrage trupele din regiunea transnistreană a Republicii Moldova“, se menționează în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. EuRo 12 iulie 2017 at 10:47 - Reply

    Lipsa de verticalitate a clasei politice de la Chișinău evidentă. În timp de un stat străin (Ucraina) cere răspicat retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Rep.Moldova, Igor Dodon și cei ce slujesc menținerea privilegiilor sovietice, se opun . Se pune în mod firesc întrebarea, ale cui interese le servesc socialiștii, comuniștii, și ceilalți acoliți atunci când aservesc această bucată de țară Rusiei, chipurile în numele luptei cu fascismul, imperialismul, … și așa mai departe conform tradiționalelor lozinci ale propagandei expansioniste rusești ?

  2. Discover More 14 iunie 2018 at 11:34 - Reply

    I simply want to say I am all new to blogging and site-building and definitely savored you’re web page. Likely I’m want to bookmark your website . You certainly have really good article content. Kudos for sharing your website.

Leave A Response »