web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Maia Sandu: Chișinăul îi protejează pe Ștanski și Șevciuk, desi au umilit școlile de limba română din regiunea transnistreană

Liviu G. Stan 12 iulie 2017 1

 

„Evgheni Șevciuk și soția lui și-au făcut de cap în partea stângă a Nistrului timp de cinci ani”, a scrie pe Facebook liderul PAS, Maia Sandu, acuzând Chișinăul că protejează două persoane care au umilit școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană. 

Nina Ştanski. Foto: Justin Barton

Nina Ştanski. Foto: Justin Barton

„În toată această perioadă, directorii celor opt școli cu instruire în limba română, împreună cu profesorii, elevii și părinții acestora, au continuat să fie supuși umilințelor de tot felul. Izgonirea școlilor din sediile proprii și impunerea plăților de arendă uriașe pentru sedii adaptate. Lipsa condițiilor elementare pentru alimentație și sport. Arestarea fondurilor salariale pe motiv că reprezintă valută străină (!). Împiedicarea liberei circulații pentru a ajunge la școală. Blocarea transportării alimentelor, materialelor didactice și mobilierului școlar. Folosirea intimidării și manipulării pentru ca părinții să nu-și mai dea copiii în aceste școli. Amenințări permanente, și ziua și noaptea, că dacă vor asculta imnul Republicii Moldova la careu școlile vor fi închise. Și astea nu sunt toate lucrurile de care sunt direct vinovați cei doi, care au dat ordine și au aprobat acțiuni ilegale, crime împotriva cetățenilor și statului Republica Moldova. Am vorbit aici doar de școli…”, se arată în mesajul postat de Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi, aflăm că Șevciuc și Ștanski stau într-un apartament de lux, în inima Chișinăului, păziți de structuri de forță. Poate e arest la domiciliu și noi nu știm? Poate organele de drept s-au autosesizat și își fac treaba? Mai degrabă cred că ospitalitatea autorităților de la Chișinău este răsplata pentru schemele economice comune din sectorul energetic, pentru votul organizat la alegerile prezidențiale, pentru multe alte ilegalități comise împreună de cei care fură cetățenii din dreapta și din stânga Nistrului și care și-au subordonat statul propriilor interese”, a mai scris liderul PAS pe rețeaua de socializare.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Nimic nou sub soare 12 iulie 2017 at 14:09 - Reply

    Există un acord tacit între stataliștii de la Chișinău și separatiștii de la Tiraspol cu privire la stigmatizarea identității românești. Ambele tabere sunt adepte ale identității separatiste moldovenești aduse aici de Rusia și implicit sunt adversare ale unionismului, sub pretextul că românii și moldovenii ar fi popoare distincte.

Leave A Response »