web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Rep. Moldova participă la cel mai mare exercițiu NATO al anului, „Saber Guardian 17”

Liviu G. Stan 12 iulie 2017 1

 

În Bulgaria a debutat marți cel mai mare exercițiu multinational NATO al anului, „Saber Guardian 17”, la care participă și Republica Moldova.

Coordonat de Forțele Terestre ale Statelor Unite în România (USAREUR), exercițiul și se va desfășura pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei.

„Saber Guardian 17” este cel mai mare exercițiu militar găzduit de România de când a devenit stat membru NATO și cel mai de amploare exercițiu multinațional organizat în regiunea Mării Negre.

Scopul exercițiului este acela de a demonstra capacitatea de descurajare, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în orice moment, oriunde în Europa, informează MApN într-un comunicat.

Redislocarea masivă a unor militari aparținând Brigăzii 3 Blindate din cadrul Diviziei 4 Infanterie a SUA din Europa și deplasarea Regimentului 2 Cavalerie al SUA de la Vilseck, Germania, în diverse locuri de desfășurare din cadrul ariei de operații întrunite din Ungaria, România și Bulgaria vor constitui principalele acțiuni în cadrul exercițiului. Mai mult, SG17 va include antrenamente de stat major și de trageri de luptă, forțări de cursuri de apă, precum și evacuarea medicală și tratamentul răniților.

Anul trecut, Saber Guardian 2016 a fost găzduit de România la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu, județul Brașov și a avut loc la câteva zile distanță de la istoricul summit aliat de la Varșovia.

Atunci, militari din cinci țări NATO (Bulgaria, Canada, Polonia, România şi Statele Unite ale Americii) şi cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina) s-au antrenat în baza unui scenariu fictiv, având ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea şi evaluarea acţiunilor militare într-un mediu întrunit, dezvoltând nivelul de interoperabilitate cu forţele statelor membre ale NATO, precum şi promovarea cooperării regionale cu ţările din zona Mării Negre, îndeplinind cerinţele de standardizare ale Alianţei.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Homepage 14 iunie 2018 at 02:12 - Reply

    I just want to say I’m all new to blogging and site-building and certainly loved you’re web page. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog post . You actually come with amazing well written articles. Thanks a lot for revealing your webpage.

Leave A Response »