web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Expert LARICS: Socialiștii lui Dodon copiază articole de lege de la democrați

Liviu G. Stan 13 iulie 2017 2

 

Articolul e despre povestea a doi „lideri” care ocupă cu forța spectrul politic al Republicii Moldova, intenționând să schimbe sistemul de vot. Ambii se află într-o competiție secondată de colaborări secvențiale, iar despre asta s-a scris într-un alt material publicat pe LARICS.

Sursă foto: agora.md

Sursă foto: agora.md

A vorbi acum despre Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon ca fiind într-un „mariage de raison” pare a fi caduc, dacă aceștia nu ar lansa în spațiul public diverse dezinformări, încercând să ne convingă că sunt în „opoziție”.

Prietenul bun la nevoie se cunoaște, iar cei doi și-au dat reciproc o mână de ajutor pentru a obține la următoarele alegeri din 2018, desfășurate după un scrutin mixt echilibrat (50 mandate pe circumscripții uninominale și 51 de mandate pe circumscripție unică), o majoritate comodă.

De exemplu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, președintele Igor Dodon și coordonatorul „din umbră” a Partidului Socialiștilor (PSRM), declara că „proiectul democraților de introducere a sistemului uninominal este o tragedie și o catastrofă pentru sistemul politic al R. Moldova”. Însă asta nu-i împiedicaseră pe socialiști să voteze în prima lectură inclusiv proiectul depus de Partidul Democrat (PD).

Nu știm cum se face, dar autorul/autorii proiectului de lege al socialiștilor a/au plagiat pasaje întregi din proiectului democraților, și asta în ciuda scopului asumat public de Dodon de „a deturna intenția democraților de a introduce votul uninominal”. Chiar și așa, credem că i-a „deturnat” într-un mod bizar: copiind de la adversarii de ieri și partenerii de astăzi. Iată câteva mostre aici:

Examinând în detaliu cele două documente, constatăm că numărul total al modificărilor copiate de pe proiectul democraților e de douăzeci (exceptând modificările din Titlul III Alegeri parlamentare).

Citiți analiza integrală aici.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. mereu Român 13 iulie 2017 at 16:56 - Reply

    Limitarea doctrinară și intelectuală a socialiștilor este evidentă, ei bazându-și succesul social pe populism și pe nostalgia după perioada sovietică.

  2. go to this web-site 14 iunie 2018 at 03:36 - Reply

    I just want to say I’m very new to blogs and honestly enjoyed this web-site. More than likely I’m likely to bookmark your site . You amazingly come with terrific articles and reviews. Bless you for sharing your web page.

Leave A Response »