web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Deputat de la București: Centenarul ar trebui să relanseze tema unirii României cu Republica Moldova

Iulia Modiga 14 iulie 2017 1

 

Deputatul de la București Daniel Gheorghe consideră că în anul 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, ar trebui relansată tema unirii României cu Republica Moldova.

Daniel Gheorghe

Acest Centenar nu trebuie lăsat așa, undeva, în ceață”, a declarat parlamentarul joi, în cadrul emisiunii „Ora Bucureștiului” de la 10TV. „Este foarte important ca acest moment să ne redea dimensiunea patriotismului românesc, acel sentiment de apartenență dezinteresat și curat care începe să lipsească”, a completat Daniel Gheorghe. În viziunea deputatului liberal, România își face obiective false de țară, precum aderarea la Shengen sau trecerea la moneda euro, când singurul obiectiv de țară care merită luat în considerare este Unirea.

Potrivit parlamentarului PNL, proiectul Unirii are mulți susținători în Legislativul de la București, iar statul român ar trebui să pună pe masa partenerilor externi subiectul Reîntregirii. „România trebuie să meargă și să negocieze clar, România trebuie să spună în felul următor, și partenerilor euroatlantici, și Rusiei, dacă vom avea un dialog pe această temă: <<Astea sunt interesele noastre. Teritoriul Republicii Moldova este parte integrantă a României, care a fost ruptă printr-un act criminal din trupul țării, noi vrem să ne unim, este voința noastră suverană și legitimă. Alte lucruri le discutăm după Unire dacă aveți vreo problemă>>”, a precizat deputatul, care a invocat modelul german de Reunificare.

Urmăriți aici declarațiile complete ale deputatului Daniel Gheorghe, membru al grupului intraparlamentar Prietenii Unirii.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

Leave A Response »