web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Candu le „bate obrazul” celor din Duma de Stat pe subiectul regiunii transnistrene

Liviu G. Stan 14 iulie 2017 1

 

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, reacționează la Declarația „Privind tendințele negative în evoluția situației în jurul Transnistriei ca urmare a deciziilor luate de Republica Moldova și Ucraina”, adoptată săptămâna trecută de Duma de Stat a Rusiei.

Interferența Kremlinului în activitatea Republicii Moldova și Ucrainei este ilegală și contravine normelor internaționale, a declarat Candu în timpul unei ședințe a Legislativului.

S-a lucrat foarte mult împreună cu Ucraina ca pe teritoriul ei să fie deschise puncte de control comune. Este o relație care trebuie să se limiteze strict la interesele Ucrainei și Republicii Moldova. Orice altă interferență din partea altui stat este ilegală și vine în contradicție cu normele internaționale. Dacă Federația Rusă recunoaște Republica Moldova și granițele ei, atunci să respecte și să recunoască și dreptul nostru de a lucra cu Ucraina pentru a ne controla frontiera. Autoritățile R. Moldova nu au dus nicio intimidare sau blocaj economic regiunii transnistrene”, a precizat Andrian Candu.

Autoritățile Republicii Moldova întotdeauna au cerut și au solicitat la toate nivele internaționale ca trupele Rusiei să fie retrase de pe teritoriul Moldovei. Noi continuăm să solicităm acest lucru și ar fi cazul ca Rusia să respecte obligațiile și angajamentele internaționale asumate și să purceadă prin mecanismele existente internaționale la evacuarea trupelor”, a punctat președintele Parlamentului.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. EuRo 14 iulie 2017 at 13:25 - Reply

    Oare când va învăța Rep.Moldova că „neutră”, adică singură, nu va conta niciodată în fața Rusiei, fiind expusă în permanență (ca și până acum)capriciilor acestui stat-imperiu ?

Leave A Response »