web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ambasadorul României la Chişinău, despre cursul de “Istoria Moldovei”: “Moldova este parte integrantă a României”

Liviu G. Stan 16 iulie 2017 5

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, îi îndeamnă pe politicienii din Republica Moldova să nu îşi facă agenda publică pe baza falsificării istoriei, făcând o trimitere în special către şeful administraţiei prezidenţiale, Igor Dodon.

Sursă foto: epoch-times.ro

Sursă foto: epoch-times.ro

Diplomatul a adus în discuţie insistenţele preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a introduce în şcoli cursul de “Istoria Moldovei”.

„Nici istoricii nu se simt confortabil să afle de o istorie scrisă de economiști sau nespecialiști în domeniu. Lăsați istoria să fie scrisă de istorici. Lăsați istoria să fie nu numai cunoscută, dar să fie apreciată pentru că altfel istoria își va plăti înapoi lecțiile dure. Se spune că cei care nu cunosc istoria sunt obligați să-i repete greșelile. E un mesaj pentru absolut toți politicienii”, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, într-un interviu pentru Agora.

„În România nu avem aceste dileme de natură identitară. Constat însă că pe partea aceasta a Prutului persistă încă anumite nostalgii sovietice, persistă dorința unora sau altora de a mistifica istoria. Astfel de gesturi mi se par destul de grave. Mistificând istoria, te minți pe tine în ceea ce privește propriul tău trecut. Una este recunoașterea unor realități și alta este să utilizezi fragmente pentru ați consolida o agendă politică. Atunci când vă referiți la istoria Moldovei nu îmi este clar ce aveți în vedere – istoria statului Republica Moldova, care este un stat tânăr, sau aveți în vedere istoria Principatului Moldovei, care este cu totul alt lucru. Să ne aducem aminte că în Istoria Românilor, Moldova este parte integrantă a României”, a mai comentat ambasadorul.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

5 Comments »

 1. mereu Român 16 iulie 2017 at 16:02 - Reply

  Prin gura domnului ambasador al României de la Chișinău, adevărul poate deranja, poate supăra, poate fi etichetat ca „anti-statal” sau în multe alte feluri ce fac parte din arsenalul expansionist („eliberator”) al Moscovei. Dar niciodată nu va putea fi infirmat, așa cum doi frați dacă se aflați de o parte și de alta a unei ape nu înseamnă că nu mai sunt frați și cu atât mai puțin că ar reprezenta două popoare diferite. Așa cum și în viață, ești ceea ce ești, nu ceea ce vrei să pari în funcție de înguste conjuncturi și cu atât mai puțin ceea ce vor alții să fi.
  A fi sau a nu fi, aceasta este drama urgisiților români basarabeni.

  • mereu Român 16 iulie 2017 at 16:10 - Reply

   scuze pentru aleatoarele erori de scriere venite din predicții tipice de smartphone. Importantă este esența mesajului ce trebuie să răzbată la cei ce au nevoie de el, asemenea unui reper la care să se raporteze, dincolo de propaganda deșănțată existentă azi în Republica Moldova și îndreptată împotriva a tot ceea ce ne identifică drept români…

 2. EuRo 16 iulie 2017 at 18:43 - Reply

  Republica Moldova poate avea o istorie proprie dacă dorește acest lucru, dar care să se refere exclusiv la statul apărut odată cu proclamarea independenței la 27 august 1991. Nu poate prelua istoria întregii Moldove, pentru că de-ar fi să o respecte în litera adevărului istoric, cultural și identitar, și-ar submina propria statalitate ce respectă granițe trasate arbitrar de către Stalin.

 3. aviz amatorilor 17 iulie 2017 at 13:04 - Reply

  “Moldova este parte integrantă a României”

Leave A Response »