web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Două vești din partea unioniștilor

Iulia Modiga 17 iulie 2017 2

 

100 de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă sunt invitate să se reunească sub genericul „Proiectul 2018” în contextul împlinirii în 2018 a 100 de ani de la Marea Unire. Lansarea proiectului va avea loc la Parlamentul României, pe 20 august și vine în întâmpinarea Declarației de la Câmpul românesc din Canada. Aceasta este una dintre deciziile luate de participanții școlii de vară „Primul pas unionist”, organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 în perioada 14-16 iulie în localitatea Păulești, județul Prahova.

În cadrul școlii de vară, participanții din România și Republica Moldova au mai anunțat că alături de mii de unioniști de pe ambele maluri de Prut vor merge pe jos în cel mai lung marș din spațiul românesc, din capitala Marii Unirii, Alba Iulia, și până în capitala Republicii Moldova, la Chișinău, pentru a transmite că 2018 e despre Basarabia. Marșul va avea loc în vara anului viitor și fiecare localitate din stânga Prutului va fi invitată să își delege un participant la manifestație, se menționează într-un comunicat de presă al Acțiunii 2012. În drumul lor, timp de mai multe săptămâni, participanții la marș vor traversa Munții Carpați și Prutul. Toți cei care doresc să fie prezenți la marș trebuie să își rezerve locul trimițând un e-mail la adresa contact@actiunea2012.ro, mai precizează Acțiunea 2012.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. mereu Român 18 iulie 2017 at 03:08 - Reply

    Este bine că s-a început deja organizarea Centenarului Marii Uniri. Dar până atunci mai e o vară fraților, iar activitățile unioniste sunt atât de slabe în Republica Moldova încât îi dau lui Dodon iluzia de stăpân absolut. Manifestările unioniste trebuie să existe ca urmare a unei stări de spirit. Să înțelegem că până în 2018, starea de spirit rămâne latentă ?

Leave A Response »