web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Angajat SBU: Valeri Gratov este parte a unei operațiuni secrete

Liviu G. Stan 18 iulie 2017 0

 

Așa-numitul „Minister al Securităţii” de la Tiraspol își trimite în mod regulat oamenii în regiunile separatiste din estul Ucrainei și invers. Valeri Gratov – fostul bodyguard al lui ex-liderului separatist Igor Smirnov, colonel rus, instructor în Donbas, reținut săptămâna trecătă de SBU în timp ce încerca să ajungă în regiunea transnistreană – este parte a acestei operațiuni secrete. Declarațiile aparțin unui angajat al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), relatează tsn.ua., potrivit Deschide.md.

Sursă imagine: gordonua.com

Sursă imagine: gordonua.com

„Federația Rusă și FSB încearcă să-și numească oamenii săi la funcții de conducere la așa-zisul Minister al Securităţii de Stat al Transnistriei. Unul dintre acești oameni urma să fie Valeri Gratov care a fost ales să vină în Transnistria. În anii ‘90 de ani, el a condus serviciul de securitate al liderului transnistrean, prin urmare are experiență necesară și această numire a fost una logică”, a explicat angajatul SBU.

Conform sursei, Valeri Gratov urma să ajungă în regiunea separatistă din stânga Nistrului, unde trebuia să desfășoare activități de spionaj împotriva Ucrainei. „De pe teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene se efectuează acțiuni de spionaj împotriva Ucrainei. Cu ajutorul lui Gratov, partea rusă ar fi putut obține mai multe avantaje: cum ar putea să desfășoare mai eficient activități de spionaj, cum să influențeze situația din regiunile sudice ale Ucrainei, cum se poate destabiliza situația, în primul rând în regiunea Odesa, pentru care serviciile de informații ruse au un interes special”, a mai adăugat angajatul SBU.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »